-->

tiistai 26. lokakuuta 2010

I sometimes feel a little strange

(Jatkoa edellisestä numerosta.)

#11 Riz Ortolani: Cannibal Holocaust Theme
Tämä on sävellys, jota minun ei pitänyt sisällyttää listaan, enkä ole vieläkään varma, onko tämä hyvä ajatus. Aina kun kuulen Cannibal Holocaustin teeman, minulle tulee epämukava olo. Toivon, ettei kukaan koskaan katso kyseistä elokuvaa ja olen pahoillani, että olen sen itse joskus aikanaan nähnyt. Jos Cannibal Holocaust ei ole tuttu, teemamusiikki on vain yksi sävellys muiden joukossa.



#10 John Carpenter: Halloween Theme
John Carpenterin omaan elokuvaansa säveltämä teema saa edustaa kaikkia kauhuelokuviin tehtyjä tunnelmanluojia. Kannattaa kiinnittää huomiota älyttömän upeaan tikutukseen pianomelodian taustalla ja 5/4 tahtilajiin. Halloweenin tunnusmusiikissa on hienoa myös se, että siinä ei ole nopeita viuluja, yllättäviä iskuja tai sinfoniallisia crescendoja niin kuin useissa muissa jännittäviksi tarkoitetuissa sävellyksissä.



#9 Pink Floyd: Careful with That Axe, Eugene

Pink Floyd julkaisi Careful with That Axe, Eugenensta monta eri versiota, joista tämä Ummagummalla oleva liveäänitys saattaa olla klassisin. Jos et ole koskaan sitä kuullut, kannattaa laittaa kuulokkeet päähän, silmät kiinni ja antaa tunnelman viedä mukanaan. Roger Waters vastaa teoksen ihmisäänestä.



Huomenna listalla on luvassa klassista musiikkia 50-luvun alusta, avant gardea 50-luvun lopulta ja ongelmaista goottarimusiikkia 80-luvulta.

2 kommenttia:

  1. Eikö Ummagummalta järkyttävämpi olisi ollut se Small Animals in a Cave Grooving with a Pict (TAI JOTAIN SINNE PÄIN...). Siinä vasta pelottavaa ääntä...

    VastaaPoista
  2. Eugenen yllätyksellisyys on mun mielestä se juttu. Eli kun sitä kuuntelee pahaa aavistamatta ennen Watersin kiljuntaa. Häiritsevää avant gardea on luvassa huomenna.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...