-->

perjantai 31. joulukuuta 2010

Best Tracks of 2010 (30-21)

(50-41) (40-31) (30-21) (20-11) (10-1)

Tämä on muuten aika henkilökohtainen lista. Tarkoittaen, että nojaan tässä enemmän kuluneen vuoden musiikinkuunteluuni ja tiettyihin hetkiin liittyviin musiikki-ihastumisiin kuin suoranaisesti musiikilliseen näkemykseeni. Jos siis minun pitäisi listata parhaita kappaleita vaikkapa jonkin musiikkimedian nimissä, lista olisi osin erilainen. Ei mitenkään radikaalisti, mutta osin.

#30 Young the Giant – My Body
Young the Giant on kalifornialainen viisikko, jonka jotkut odottavat breikkaavan ensi vuonna. Siis lyövän läpi, ei tanssivan. My Body jyrää hienosti.


#29 jj – Let Them
Let Themissä on aika hyvät sanat. Let them talk, let them hate, it ain't my fault they at the bottom, let them stay, let them say, let them lie, let them snitch, let them be, let them die. Eikä edes missään samaistumismielessä, vaan ihan universaalisti.


#28 Warpaint – Undertow
Olen lukenut väittämiä, joiden mukaan ihmiset eivät olisi kiinnostuneita Warpaintista, jos yhtyeeseen kuuluisi rumia miehiä. Häh. Mitä. C'moon. Näillä biiseillä ei millään bändillä pitäisi olla mitään hätää.


#27 Blur – Fool's Day
Blur ei tietenkään ole yhtä tuore/relevantti/innostava kokoopano vuonna 2010 kuin se oli vuonna 1993, mutta silti bändin comeback-sinkku ja ensimmäinen uusi julkaisu seitsemään vuoteen on loistava. Siinä on jotain todella englantilaista.


#26 The Wha's – Waste Land
Olen muutaman viime viikon aikana kehunut helsinkiläistä The Wha'sia pariinkin otteeseen. Waste Landissa on iskevä kertosäe ja napakasti kantaaottavat sanat. Debyyttilevyä odotellessa.

The Waste Land by thewhas

#25 The Wombats – Jump in to the Fog
Jotain tämän vuoden uudesta innostuksestani indie-henkiseen musiikkiin kertoo se, että olen alkanut pitää bändeistä, jotka olivat minulle täysin yhdentekeviä vielä 2-3 vuotta sitten. LCMDF on yksi sellainen, The Wombats toinen. En vieläkään ole juoksemassa albumikauppaan kyseisten bändien takia, mutta yksittäiset biisit miellyttävät. Jump in to the Fogin kertsi on todella upea.


#24 Waves of the Echo – Boys in Debaser
Olen ladannut todella suuria odotuksia Waves of the Echon varalle. Minun on vaikea perustella kantaani, mutta jotenkin vain bändi tekee niin hienoja sävellyksiä ettei moni tee. Soundillisesti yhtyeen julkaisut ovat vielä hieman tukossa paljosta äänestä, mutta potentiaali on valtava.

Boys in Debaser by Waves of The Echo

#23 Mogwai – Rano Pano
Mogwain postrockveteraanit julkaisevat helmikuussa uuden albumin Hardcore Will Never Die, But You Will. Rano Pano antaa odottaa jopa yhtä vuoden levyistä.


#22 British Sea Power – Living Is So Easy
Living Is So Easy ei ole poikkeuksellinen poplaulu, mutta minulle tulee siitä poikkeuksellisen hyvä olo. Varsinkin kohtasta Northern girls, you're going to the paaardie.


#21 Ariel Pink's Haunted Graffiti – Round and Round
Joo okei, minun ei pitänyt ottaa Ariel Pink's Haunted Graffitia listalleni ollenkaan, koska en kuunnellut sitä silloin kuin olisi pitänyt, vaan vasta kun lukuisat blogit ottivat sen omille best of -listoilleen. Sitten ajattelin, että Antti hei, toi on ihan naurettavaa. Uskomattoman koukuttava biisi, joka avautui itselleni muutamalla kuuntelukerralla.

2 kommenttia:

  1. Ah, Fool's Day oli kyllä yllättävä huikeus. Nykyaikaisesti hoidettu julkaisukin, eli rajoitettu seiska ja ilmainen lataus (wav + 320 mp3). Eipä harmillisesti ole enää jaossa virallisilla sivuilla.

    Ariel Pinkistä luulin että ois ollu härömpää ja tuli jokin tovi välteltyä uusinta levyä. Heti kun sai aikaiseksi tutustua niin kylläpä se uppos ja kovaa. Ajatonta musiikkia.

    VastaaPoista
  2. Täysin samaa mieltä. Olisi tosi hienoa, jos Blur tekisi perinteisen brittipop-levyn ilman mitään afro- tai elektrovaikutteita. Ihan 4 dudes playing in a room -tyylisesti.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...