-->

maanantai 27. joulukuuta 2010

The Wha's - As the Panic Grows (demo)



Vaikka olen tällä vuosituhannella tykästynyt enemmän ja enemmän elektroniseen musiikkiin, musadiggarilliset juureni ovat aina olleet perinteisessä bändisoundissa. U know, kitara kitara basso rummut ehkä urut/piano. Ymmärrän oikein hyvin Daft Punkin ja Kid A:n perustalle rakennetun nyky-indien, mutta olen silti viime vuosina kaipaillut tuoreelta kuulostavia perinteisiä kitarabändejä.

Helsinkiläinen The Wha's on sellainen. Yhtye on julkaissut digitaalisesti kolme biisiä, The Waste Landin, Pent-Up Boyn ja tuoreen kappaleen As the Panic Growsin. Kappaleiden kertosäkeet ovat tarttuvia, laulaja Johnny Gaspar osaa hommansa ja bändi soittaa hyvin. Livenäkin The Wha's on kuulemma kelpo, vaikka itse en olekaan päässyt asiaa toteamaan.

Kehuin aikaisemmin The Waste Landin sanoitusta ja erityisesti sen kantaaottavuutta, enkä ole muuttanut mielipidettäni. Kun nykyään todella monet yhtyeet ovat (syystäkin) siirtyneet sanoitus- ja melodiakeskeisestä musiikista kohti soundi/rytmi/fiilis-tyylistä ilmaisua, tuntuu todella raikkaalta, kun joku oikeasti haluaa sanoa biiseillään jotain.

The Wha's kertoo pitävänsä Clashistä, Smithsistä, Libertinesistä ja Strokesista. Vaikutteetkin ovat kohdallaan.

As the Panic Grows - demo by thewhas

2 kommenttia:

  1. Itse en uskonut kotimaasta löytyvän toimivia tämän tyylilajin edustajia ollenkaan, mutta sitten ihan vahingossa näin Wha'sit We Are Scientistsia lämppäämässä ja tykästyin orkesteriin kovasti. Sitten kun otin bändistä enemmän selvää, jouduin pettymään kun eivät olleetkaan vielä tehneet pitkäsoittoa. Sitä odotellessa!

    VastaaPoista
  2. joo! Olen hyvin optimistinen useidenkin kotimaisten yhtyeiden esikoislevyistä. Ensi vuodesta on tulossa aika hieno.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...