-->

maanantai 5. marraskuuta 2012

Jukka Ässä - Juhannus (video)

Jukka Ässän loistavan debyyttialbumin upein kappale on saanut seurakseen kauniin ja lämminhenkisen videon. Suhtaudun siihen tunteella.
Olen miettinyt melkein kuukauden ajan, miten kuvailisin Jukka Ässän debyyttialbumia Mitäs tässä. Mielestäni se on vuoden parhaita kotimaisia levyjä ja yksi niistä harvoista julkaisuista, jota tulen kuuntelemaan vielä vuosienkin päästä. Paitsi että se on musiikillisesti onnistunut kokonaisuus, siinä on myös jotain poikkeuksellista, jotain sellaista, jonka koen itselleni läheiseksi.

Ehkä se johtuu siitä, että olen perheellinen, kaupunkilainen, kiireinen, työelämässä vahvasti vaikuttava ja taloudellisiin tuloksiin sitoutunut mutta silti pienistä iloista nauttiva henkilö, jolle poikkeuksellinen hauskapito tarkoittaa ennemminkin stressitöntä yhdessäoloa kuin gaaloja, kutsuvierastilaisuuksia ja ilmaista viinaa. Ehkä se johtuu siitä, että jälkimmäisiä on viimeisen parin vuoden aikana ollut elämässäni enemmän tarjolla kuin ensimmäistä.

Olen aikaisemminkin puhunut Jukka Salmisen laulujen toiveikkaan kaihoisasta maailmasta. Pidän siitä. Se saa minut uskomaan johonkin yleiseen hyvään, vaikka en tarkemmin osaakaan määritellä mihin.

Kuolemaan asti voi mukanaan aaveita kantaa.Videon on ohjannut ja kuvannut Riikka Kantinkoski, joka pitää verrattain suosittua Weekday Carnival -blogia. Blogissa on meneillään kisa, jossa haetaan juhannusmuistoja. Palkintona arvotaan kolme kappaletta Mitäs tässä -levyjä. Osallistu tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...