-->

torstai 15. joulukuuta 2011

Lana Del Rey - Born to Die (video)


[imagoanalyysi]
Lana Del Rey jatkaa vaikeassa asemassa olemistaan. Hän (tai hänen taustajoukkonsa päällikkö) ei näytä tietävän, pitäisikö hänen olla nykyisen indiesfäärin keskustassa rakastettavana/vihattavana, vai olisiko hänen parempi ryhtyä suosiolla täyspäiväiseksi valtavirta-artistiksi.

Born to Die on tästä hyvä esimerkki. Livenä roisisti laulettu Let me fuck you hard in the pouring rain, you like your girls insane on muuttunut huomattavasti kiltimpään muotoon Let me kiss you hard jne, biisin videossa Lana pupunen on rohkeahkosti mutta ei rohkeasti ilman paitaa, kaasuttaa rohkeahkosti mutta ei rohkeasti autolla, pussailee ja on lopussa vähän niin kuin verinen. Kaikessa ollaan pikkasen rankkoja, mutta ei liian. Hän kiroilee livekeikkojen välispiikeissä, mutta pysyttelee turvallisesti suitable for work -puolella virallisissa julkaisuissaan. Lana Del Rey on paikassa, jossa on pakko esittää pahaa tyttöä, vaikka hän oikeasti haluaisi olla sellainen.
[/imagoanalyysi]

Biisinä Born to Diessa on jonkin verran slow growerin vikaa. Alan tosin itsekin kääntyä samaan mielipiteeseen yleisen konsensuksen kanssa siitä, että jos laulajattaren albumi on tällaisia biisejä pullollaan, lopputulos saattaa olla turhan flegmaattinen köntsä.

1 kommentti:

  1. Hm, mä taas olen sitä mieltä, että Born To Die -video on nimenomaan taideteos, jossa pyritään enemmänkin kauneuteen kuin ronskiin ilmaisuun. Lana tykkää kertoa tarinoita, ei median tai yleisön vuoksi, vaan kappaleiden sanat ja kuvat pulppuavat hänen omasta intuitiostaan, jostain syvältä.

    Mitä todennäköisimmin Lanalla on jo alunperin ollut Born To Die -kappaleensa sanoissa tuo "let me kiss you hard"-ilmaisu, mutta lavalla Lanalla on tapana muokata kappaleitaan eteenpäin, puhaltaa niihin ikään kuin henki ja antaa niistä hieman erilainen tulkinnan kuin levyllä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...