-->

tiistai 27. joulukuuta 2011

Hey music blogger, kerro itsestäsi!


Viime aikoina monet musiikkiharrastukseni ulkopuoliset kiireet ovat johtaneet moniin musiikkiharrastustani tahmanneisiin asioihin. Aloitin uudet työt valtakunnallisella radiokanavalla syyskuun alussa, minkä jälkeen blogille on käynyt ns. meksikonpikajunamaisesti. I.e. ensin sen vauhti on hiljentynyt ja lopulta melkein pysähtynyt. Tai siltä se ainakin tuntuu.


En ole ehtinyt kuunnella viimeisen kolmen ja puolen kuukauden aikana ollenkaan niin paljon (indiehköä) musiikkia kuin aikaisemmin, en ole ollut niin cutting edge uuden musiikin suhteen kuin olin, en ole ehtinyt lukea edes kaikkein ilmeisimpiä aiheeseen liittyviä julkaisuja, enkä ole päivittänyt blogia läheskään päivittäin, vaikka esimerkiksi maaliskuussa tein hengästyttävät 68 postausta.

Tajusin tässä aamupäivällä, että lisäksi yksi seuraus ajankäyttöni leikkaamisesta on ollut se, etten ole lukenut samalla tavalla kotimaisia musiikkiblogeja kuin alkuvuodesta. En välttämättä ole edes huomannut kaikkia, puhumattakaan, että olisin käynyt kommentoimassa muiden kirjoituksia tai linkannut niihin. Lisäksi en ole päivittänyt Stopshakehoneygon blogrollia kuukausiin (oikealla alhaalla), mihin nyt vähintäänkin on saatava muutos.

Eli: Jos kirjoitat musiikkiblogia, kerro minulle siitä. Kirjoita kommenttikenttään blogin nimi ja laita linkki, kirjoita lyhyt kuvaus, kerro mitä musiikkia käsittelet, lähetä terveisiä, avaudu maailman pahuudesta, kerro mitä sait joululahjaksi, kerro mitä olisit halunnut saada, kehu itseäsi (sillä hyvä itsetunto on menestyksen alku), paljasta itsestäsi jotain henkilökohtaista (ei oo pakko), mainitse joku nolo bändi, josta olet pitänyt (ei oo pakko), kerro mitä tekisit, jos saisit tehdä ihan mitä tahansa (ei oo pakko) tai kirjoita jotain muuta (ei oo pakko). Tärkein juttu olisi kuitenkin linkki omaan blogiin.

Jos ajattelet juuri nyt, että en minä nyt oikein viitsi omaani mainostaa, niin höpsön töpsön. Kirjoita ja kerro. Ja jos et itse kirjoita blogia, mutta tiedät jonkin hyvän, niin siitäkin saa vinkata. Ajattelin myös, että olisi kiva, jos nykyiset & vanhatkin fellow bloggaajat kirjoittaisivat jotain itsestään. Ettei kommenttikenttä jäisi täysin tyhjäksi.

Jabadaba!

13 kommenttia:

 1. Tätä ei näkynyt ainakaan listassasi: http://www.onechord.net/

  -Kimmo

  VastaaPoista
 2. Mie oon kans huomannut että viime aikoina sellainen pieni sivuseikka kuin eläminen on vienyt niin paljon huomiota että blogi on jäänyt sivuseikaksi, mutta saa nähdä korjaantuuko tilanne vai ei lähitulevaisuudessa. Blogi on Lemon Accounts, http://lemonaccount.blogspot.com, ja mie lähden Tanskaan tammikuussa. Siitä hyvästä sain joulupukilta matkalaukun. Niin ja blogissa kirjoittelen jokseenkin indiehköstä musiikista ja enempi tai vähempi myös kotikaupunkini Joensuun ihmeistä ja ilmiöistä. Vaihtoon lähdön myötä ehkä myös Tanskan ihmeistä.

  VastaaPoista
 3. Näyttäis puuttuvan blog 'n' rollista
  http://good-n-nasty.blogspot.com

  Sinua saattaa Antti kiinnostaa Q&A mikä tehtiin vasta kera Fotoshopin ->
  http://good-n-nasty.blogspot.com/2011/12/ajaton-indiepoppari-fotoshop.html

  VastaaPoista
 4. http://peltirumpuni.blogspot.com/

  Kirjoittelen Peltirummussa lähinnä levyarvosteluja uudesta ja vanhasta, suurimmaksi osaksi indiehköstä ja alternativehkosta musiikista.

  VastaaPoista
 5. Johanneksen musiikkiblokista hei! Seuraan blogiasi tiiviihkösti. Itse kirjoitan vähän mistä sattuu, tai siis en mistä sattuu, vaan indiepopin kaltaisesta lähinnä, koska sellaisesta musiikista minä suuresti pidän.

  http://johanneksenmusiikkiblokki.blogspot.com/

  Olen musiikinkuuntelijana sikäli armoton, että vaadin, että musiikki tuntuu. Muuten ei ole musiikki riittävän hyvää. Tämä näkyy blogissani toisinaan kovana junnaamisena, mikä lienee valitettavaa.

  Kerrottakoon sekin tässä ohessa, kun kaikenmoiseen kannustettiin, että enemmän kuin musiikkibloginpitäjänä pidän itseäni musiikintekijänä. Teen semmoista laulaja-lauluntekijä-indiepoppia, jota tulee toinen levyllinen ensi vuonna eli varsin pian! Niitä asioita on sulkujen sisällä olevassa osoitteessa (johanneslaitila.com).

  Joululahjaksi sain hienot korvatulpat. Työni on olla (urheilu)toimittaja. Juuri nyt minulla on nälkä.

  VastaaPoista
 6. Elättelin toiveita anonyymina vastaamisesta, mutta kysymyksen luonteesta johtuen se taitaa olla mahdotonta. ;)

  Blogi on Alice & June, jota kirjoitamme yhdessä ystäväni = toisen minäni kanssa. Toiseen blogiini oon kirjoitellut musiikista koko sen kolmevuotisen taipaleen ajan, mutta myös paljon muusta - syksyllä tuli tarve jakaa musiikkihommat ihan omaan foorumiinsa. A&J on siis uudehko, vaikka osa jutuista juontaa juurensa suht pitkälle.

  Emme pyri olemaan jatkuvasti ajan hermolla, vaikka käsittelyssä ovat toki uudetkin tuttavuudet - olemme fanityttöjä henkeen ja vereen, ja se näkyy. Vanhoja suosikkeja ihkutetaan siis yhtälailla kuin uusiakin. ;) Omalla kohdallani myös keikkakuvat ovat suuressa osassa, koska kamera kulkee mukanani aina kun mahdollista. Levyjuttuja kirjoitan sitten Levy Päivässä -blogiin. Musiikkimakumme on suht laaja, mutta pääosassa ovat altsu, indie, elektro ja singer-songwriterit, pienellä hippusella progea ja metallia.

  Terveisiä lähetän Alicelle. Maailma on paha, koska joudun olemaan välipäivät töissä. Joulupukki toi Pro-jectin levarin vanhan toimimattoman tilalle. Olisin halunnut saada myös uuden puhelimen, koska hukkasin edellisen Manic Street Preachersin keikalla viikkoa ennen joulua. Päätä särkee. Olin BSB-fani ensimmäisen levyn ajan. Jos saisin tehdä mitä tahansa ilman taloudellisia ongelmia, ottaisin vuoden vapaan ja kiertäisin maailmaa kaikilla parhailla keikoilla. Muuta: radiosta tulee juuri Radioheadin Creep liveversiona. Itken verta. Pakko nähdä ensi kesänä.

  VastaaPoista
 7. http://shadesofpop.blogspot.com on blogin osoite ja Shades of Pop on sen nimi.

  Vielä toistaiseksi melko lailla vaatimaton sisällöltään, mutta toimii mulle henkireikänä missä voin hehkuttaa (ainakin itselleni) uutta musiikkia kun kukaan kavereista ei jaksa enää katsella kun täytän heidän Facebookin etusivun YouTube-linkeillä.

  Kuvaus kertoo että blogi käsittelisi myös kirjallisuutta, TV- ja elokuvajuttuja sekä popkulttuuria yleensäkin. Se on lähinnä tavoitetila mihinpyrin, nyt toistaseksi tyydyn siihen että saan jakaa mun mielestä tällä hetkellä parasta musiikkia maailmalle, vaikkei se keräisikään hitosti lukijoita.

  Kirjoittajana on 20-vuotias sivari, joka on pari kuukautta asunut pääkaupunkiseudulla jonne tuli muutto palveluspaikan perässä. Näen itseni lähinnä musiikillisena penkkiurheilijana, eli suurin osa musiikillisista elämyksistä välittyy minulle Spotifyn ja YouTuben kautta, mutta tavoitteena on vähän aktivoida itseään ja alkaa harrastaa enemmän tai vähemmän aktiivista keikoilla käyntiä. Mutta nyt lähdetään jo vähän kauas varsinaisesta aiheesta, jos kuulostaa kiinnostavalta niin vilkasehan toki mitä Shades of Pop tarjoaa.

  VastaaPoista
 8. Tässäpä yksi lisää: musictomeowto.wordpress.com.

  Käynnistin blogin syksyllä, ja se ehkä hieman vielä hakee muotoaan. Sisältää itseäni miellyttävää musiikkia genrestä genreen, uuttaa ja vanhaa, painottuen kuitenkin sinne indie/alternative/electro-puolelle. Jostain syystä päädyin kirjoittamaan lontoon kielellä, kun tuntuu tässä yhteydessä tulevan luontevammin.

  Joululahjaksi sain mm. tutustumiskäynnin Helsinki Shooting Clubille. Melko amerikkalaista.

  Minä: no oon tämmönen lupsakka ja huumorintajuinen 3-kymppinen pariutunut neiti-ihminen alun perin Tampereelta, asunut 10 vuotta Helsingissä. Virallinen minä tekee tiedottajan työtä erään korporaation konserniviestinnässä. Epävirallinen minä tykkää viihdyttyä tavalla tai toisella. Kerron kuulemma mauttomia vitsejä. Omasta mielestäni ne ovat hyviä.

  Anekdootti: riparilla mukanani oli kasetti, jonka toisella puolella oli Backstreet Boysin eka levy ja toisella puolella Sepulturan Roots. Se herätti kanssateineissä huvitusta.

  VastaaPoista
 9. Hetken tuumailtuani uskaltauduin itsekin kertomaan itsestäni ja blogistani. Kirjoittaminen, kun nyt sattuu olemaan kivaa ja hyvää ajantappopuuhaa.

  Blogi: Blogi on siis http://singing-drunken-lullabies.blogspot.com/ eli Singin' Drunken Lullabies. Blogin aloitin kesällä kuunneltuani Jussi Mäntysaaren uuden musiikin aamuvuoroa YleX:ltä ja ajateltuani, että perhana miten siistiä olisi pitää omaa musiikkiblogia. Hetken seurailtuani muita musiikkiblogeja totesin, että kyllä minäkin pystyn tähän hommaan. Näin Markku-poika astui bloggaamisen ihmeellisen maailman ja The Great Adventure of Singin' Drunken Lullabies alkoi. Blogi sisältää musiikkia, josta itse pidän. Muuta kriteeriä en ole asettanut, mutta 90% kirjoituksista sisältää indie/alt. musiikkia. Alkukankeuden jälkeen blogi ja varsinkin omat kirjoitukseni ovat alkaneet muotoutua mielestäni hyvinkin tyydyttävään muotoon. (Vanhimpien kirjoitusten lukemista en suosittele.)

  Minä: Olen syksyllä lukion aloittanut yleisurheilija nuorukainen, joka treenaa päivittäin ja välillä jopa kahdesti. Urheilu ja lukio aiheuttavat suhteellisen hitaan kirjoitustahdin ja välillä lähes viikonkin kestävät tauot. Vanhempani ovat opettaneet, ettei saa olla nirso, joten olen musiikinkin suhteen kaikkiruokainen. Genrellä, bändillä jne ei ole väliä, kunhan pidän musiikista itsestään. Olen myös kova poika innostumaan ja tämän huomaa kirjoituksissani ylenpalttisesti viljelemistäni ylisanoista. Random: Mulla on kiharat hiukset. Mulla on hymykuopat. Olen vähän nörtti. Tykkäsin joskus Bullet For My Valentinesta ja LMFAO:n Shots on Last.fm:n toiseksi eniten kuuntelemani kappale (nää oli ne ne nolot). Olen soittanut klassista kitaraa ja pianoa. Asun landella. Rakastan kirjoittamista, jos se on vielä jäänyt vähän epäselväksi. Terveisiä vielä lähettäisin äidille.

  VastaaPoista
 10. Hei! Haluaisin vielä mainita musiikkiblogistani Thunderstormista. http://tdstorm.blogspot.com/

  Blogin toiminta alkoi viime heinäkuun lopussa. Halusin ihan mielenkiinnosta ja aikaa kuluttaakseni esitellä ja kirjoitella minulle rakkaasta aiheesta eli musiikista. Blogini on edennyt alkuajoista paljon ja sen muoto on pääpirteittäin tällä hetkellä hyvässä jamassa, vaikkakin kehittyy jatkuvasti. Postauksia on tullut tähän mennessä 131 ja tulevaisuudessa lisää. Luulisin motivaation olevan kohadallaan.

  Blogini aiheita on tuore musiikki ja muu mainitsemisen arvoinen nykymusiikissa. Mukana on arvosteluja, musiikkinäytteitä ja ajatuksia muusta musiikkiin liittyvästä toiminnasta. Musiikkityylit vaihtelevat indiestä räppiin ja metallista elektroniseen. Kaikkea löytyy. Ainoa periaate musiikin valintaan on, että se kuulostaa hyvältä ja on sitä.

  Minä: Olen parikymppinen nuorimies Mikkelistä, joka kuluttaa suurimman osan ajastaan musiikkia kuunnellen. Musiikkia menee lähes genrestä genreen, joten voin sanoa itseäni kaikkiruokaiseksi musiikin kuuntelijaksi, jolle menee niin brutaali örinä kuin heleä tunteilu tai nopea riimittelykin. Soittamisen puolella en ole pahemmin kunnostautunut. Pari riffiä kitaralla kuitenkin menee, mutta tavoitteena olisi oppia lisää soittamaan tätä jännää rämpytintä. Tämän lisäksi haavenani olisi asua tulevaisuudessa ulkomailla. Joululahjaksi sain sähköhammasharjan, urheilukerraston,valkoviiniä ja uuden peiton. Näin tällä kertaa. Toivottavasti tykkäät blogistani. Kiitän! :)

  VastaaPoista
 11. Loistavaa! Hyviä blogeja, hyvää tarinointia. Lisään näitä blogrolliin kun ehdin, toivottavasti jo tänään.

  VastaaPoista
 12. Kiitokset anonyymille Kimmolle onechord.netin mainitsemisesta. One Chord to Anotheria olen kirjoittanut enempi tai vähempi aktiivisesti 10 vuotta. Alunperin kyseessä tosin oli suomalaisia power pop- ja indie pop -bändejä esittelevä nettisivusto ja puhtaammin blogimuotoon tuli päädyttyä joskus vuonna 2009. Lähtökohta siis on/oli intoilla suomalaisista poppi-bändeistä, mutta nykyään lipsun usein sivuraiteille ja kirjoittelen kaikenlaisista ulkomaisista kantriretkueista ja singer-songwritereista.

  Stop, shake, honey go on tullut tutuksi viimeisen puolen vuoden aikana ja nykyään tulee luettua vähintään viikottain. Kiitokset siis mainion blogin ylläpitämisestä.

  VastaaPoista
 13. Käytän paljon aikaa mielenkiintoisten musiikkiblogien etsimiseen. Mun musablogi käsittelee metallimusiikkia, vaikka kuuntelen kyllä paljon muutakin. Metalli on kuitenkin se juttu.

  http://metalli1000.blogspot.fi/

  Tää käy läpi 1000 parasta metallikappaletta tuhannennesta sijasta aina ykköseen asti. Nyt mennään jossain neljäsataa-jotakin. Mun tuore toinen blogi on myös aika pitkälti musablogi (ja muutakin kuin metallia), mut on siellä paljon muutakin:

  http://aivolohkoperunat.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...