-->

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Chromatics - Candy


Mysteerin hämyinen verho on laskeutunut Chromaticsin Kill For Love -albumin julkaisuajankohdan ylle. Milloin puhuttiin helmikuusta, milloin maalis, milloin kerrottiin masteroinnin olevan melkein valmis, milloin sen tapahtuvan vasta pari viikon päästä. Samaan aikaan uusia biisejä isketään nettiin upeiden Alberto Rossinin ohjaamien videoiden kuvittamina. Kaikki pitävät, osa rakastaa, mutta harva jos kukaan tietää, milloin se saatanan albumi ilmestyy.

Se on jännittävä genre tämä indie-elektro. Periaatteessa soundit ja tyylit ovat kaikilla samat tai ainakin samalla tavalla sinne päin, mutta silti erot innostusta nostattavien ja olkia kohaututtavien aktien välillä ovat hyvinkin suuret. Itse ajattelin vielä noin kuukausi sitten Chromaticsin olevan hyvä muttei loistava. Nyt ajattelen sen olevan loistava, tai jopa sitäkin parempi.

Yhtyeen musiikin teho on tunnelmassa, ei niinkään poikkeuksellisissa melodiallisissa, sanoituksellisissa tai tuotannollisissa ratkaisuissa. Candy on tästä hyvä esimerkki. Sanoituksena Candy / please don't let them in your heart / because they'll try to steal that flame from in your eyes ei ole kummoinen, mutta osana kappaleen kokonaisuutta se toimii erinomaisesti. Basso pompottaa, synastringit maalaavat, biitti jumputtelee, nainen laulaa. Ei paljon mitenkään, mutta silti todella koskettavasti.

Odotan tällä hetkellä Kill For Lovesia enemmän kuin muita levyjä.

2 kommenttia:

  1. Ajattelin että tämä saattaisi kiinnostaa http://www.self-titledmag.com/2012/03/03/johnny-jewel-reveals-details-of-after-dark-ii-and-new-albums-from-chromatics-and-glass-candy-kill-for-love-body-work/

    VastaaPoista
  2. Tuohan oli mielenkiintoinen kirjoitus.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...