-->

perjantai 16. huhtikuuta 2010

Kevät on tullut Tornioon

Terveet kädet oli täydellinen yhtye. Alkuperäisessä kokoonpanossa metelöivät Läjä Äijälä, Tiimo Viik, Piäsky ja Peedro. Tämä versio TK:sta julkaisi kolme klassista hardcorepunk-ep:tä vuosina 80-82. Rock laahausta vastaan, II ja Ääretön joulu kestävät yhteensä hieman yli kymmenen minuuttia. Levyillä on neljätoista kappaletta.

Yleisesti ottaen suomalainen hardcore oli liian usein liian tosikkomaista. Yhteisön tosikkomaisuudesta en tiedä, koska en siihen ikinä kuulunut. (Ja tuskinpa vuonna -82 Kaaoksen ja Bastardsin pojat olisivat viisivuotiasta Anttia porukoihinsa huolineetkaan.) Hc-bändit vastustivat systeemiä, kyttiä, kirkkoa ja atomipommia. Koska en 90-luvun puolessa välissä pelännyt mitään edellä mainituista, en myöskään voinut ottaa hc-bändejä kovinkaan vakavasti, vaikka niiden levyjä ostinkin.

Terveet kädet sen sijaan tekivät kappaleita muun muassa lyhyestä sängystä, vihreistä polkupyöristä ja s/m-seksistä. Vaikka yhtyeen jäsenet eivät osanneet soittaa teknisesti oikein, he onnistuivat kuulostamaan juuri siltä, miltä punkrockin kuuluukin kuulostaa: energiseltä, spontaanilta ja kovaääniseltä.

Terveiden käsien myöhempi tuotanto liukui julkaisu julkaisulta lähemmäs metallia. TK:n musiikki muuttui sitä tavanomaisemmaksi, mitä taitavammiksi soittajat tulivat tai vaihtuivat.



(Youtube-pätkässä on koko ensimmäinen ep, eli kolme kappaletta: Minä haluan paljon rahaa, Joutukaa sielut ja Vapaa pohjola.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...