-->

tiistai 20. huhtikuuta 2010

Walk on with hope in your heart

Siihen nähden, kuinka monta kertaa rockmusiikkia ja urheilua on yritetty yhdistää, hyviä urheiluseuraan tai -tapahtumaan liittyviä rockbiisejä on todella vähän. Rock sopii urheilukoosteiden äänitapetiksi, mutta se ei toimi yhtä hyvin urheiluseuran tunnusmusiikkina.

Rock ja urheilu ovat samanlaisia, perusvaistoihin vetoavia taiteenlajeja. Varsinkin, kun noin 100 % urheiluseurojen itselleen valitsemista rockviisuista kuuluu genren maskuliiniseen nyrkinheilutuslaitaan, yhdistetty vaikutus alkaa vain yksinkertaisesti olla hieman liikaa. Rock You Like a Hurricane on valinta sieltä parhaimmasta päästä, mutta tuskin siitä ikinä tulee samanlaista klassikkourheilukappaletta kuin monista muista on tullut. Ja tietysti harva Jyväskylän (tai Suomen) ulkopuolella edes tietää, minkä joukkueen peleissä se soi.

Kaikkien aikojen paras jääkiekkolaulu lienee Stompin Tom Connorsin The Hockey Song. Kappaleen historiasta ja etenkin sen merkityksestä kanadalaisille kannattaa kysyä lisää Hiitelän Juhalta.



Jalkapallon puolella vastaavana teoksena voidaan pitää You'll Never Walk Alonea. Vaikka sitä ei alun perin tehty Liverpoolille, eikä se edes ollut Gerry and the Pacemakersin omaa tuotantoa, laulun sanat osuvat urheiluseuran ja sen kannattajien edesottamuksiin täydellisesti.

Suomessa onnistuneet urheilukappaleet menevät usein huumorimusiikin puolelle. Tai ainakin hauskan musiikin puolelle. Tappara on terästä, Hunajata, Ihanaa leijonat ihanaa ja Den glider in vetoavat suomalaisiin, koska ne ovat rautaisia biisejä ja koska Suomessa juodaan niin paljon viinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...