-->

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Fotoshop - Lifeforms (full album)


Stopshakehoneygon loppuvuoden odotetuin kotimainen albumi julkaistiin juuri. Fotoshop, Lifeforms, debyytti, electro, indie, shoegaze, chillwave, korkeat odotukset, lunastetut odotukset, ei yksi yhteen missään genressä, jopa postmodernisti sieltä ja täältä vaikutteita noukkiva, soundillisesti uskomattoman valmis, tarpeeksi analoginen, tarpeeksi moderni, ajassa kiinni mutta ei ärsyttävästi trendwagonin perälaudassa roikkuva. Antti täynnä innostusta.

Too Little, Too Laten ja Speed vs. Distancen erinomaisuutta tuli hehkutettua jo aiemmin, Summer ihastuttaa yllätyksellisellä lead-soundillaan, Safe in Soundin startti kahden minuutin kohdalla toimii kuin unelma, jossain vaiheessa alan tajuta Fotoshopin vaikutelistassa mainitut Sigur Rosin ja Sneaker Pimpsin (toisen äänellisten, toisen rytmillisten elementtien kautta), The Door ja Release yhdistävät onnistuneesti puhutun säkeistön kauniisti rakennettuun kertosäkeen melodiaan, Becoming Zen kasvaa minuutin mittaisen intronsa jälkeen albumin hienoimmaksi hetkeksi ja My Own Tree johdattaa scifistisen majesteetillisesti albumin sen päätöskappaleeseen Before After, jonka kaukuisa laulu, toisteinen tomtom-komppi ja hiljalleen kasvava sovitus päättävät Lifeformsin upeasti.

Fotoshop, eli Jarno-Erik Faarinen, on julkaissut 10/10 debyytin, joka nousee lajissaan samalle tasolle The New Tigersin ja French Filmsin aikaisemmin tänä vuonna ilmestyneiden ensilevyjen kanssa. Odotan suurella mielenkiinnolla, minkälaiseksi kuuntelukokemus tulevien viikkojen aikana muuttuu, mutta näin ensireaktiona ei voi kuin ihastella albumin liki täydellistä olemusta.

Olen mykistynyt tämän hienouden edessä.

2 kommenttia:

  1. En eilen ehtinyt vielä levyä hankkia, äsken kyllä meni PayPalin kautta lataukseen. Namnamnam!

    VastaaPoista
  2. Jeeps jeeps! Itsekin lataan ton heti kun pääsen oikean koneen ääreen.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...