-->

tiistai 24. toukokuuta 2011

Arcade Fire - Speaking in Tongues & Culture War (new songs)


Niin kuin useilla bändeillä on tapana, Arcade Firekin äänitti albumisessioissaan sellaisia kappaleita, jotka eivät lopulliselle levylle mahtuneet. Joidenkin yhtyeiden kohdalla tällaiset biisit on jätetty ulos siksi, että ne ovat huonoja, mutta aina silloin tällöin ylijäämämateriaali on laadultaan jopa parempaa kuin jotkut albumikokonaisuuden kannalta tärkeät esitykset.

Nyt täytyy sanoa, että pidän Speaking in Tonguesista ja Culture Warista enemmän kuin isosta osasta The Suburbsin kappaleista. Ja pidin The Suburbsista älyttömän paljon. En tajua, miten Arcade Fire on voinut jättää Speaking in Tonguesin pois albumilta. Se on biisi, jollaista useimmat bändit eivät koskaan saa aikaiseksi. Ja lisäksi sen taustakuorossa laulaa David Byrne.

Ehkä tämä on yksi syy siihen, miksi minä kuuntelen nykyään enemmän biisejä kuin albumeja. Ja ehkä tästä johtuen minä en enää ymmärrä albumiformaattia niin hyvin kuin ennen.

Tai sitten olen hektisen nykymaailman uhri.

Arcade Fire - Speaking in Tongues (feat. David Byrne) by MergeRecords

Arcade Fire - Culture War by MergeRecords

5 kommenttia:

 1. Speaking in Tongues menee heittämällä Arcade Firen parhaimpien biisien joukkoon, mutta en tiedä miten hyvin biisi olisi sopinut muiden joukkoon sekaan!

  Onneksi Arcade Fire sentään vielä osaa tehdä kunnon levyjäkin biisien lisäksi :)

  VastaaPoista
 2. Pitäisi oikeastaan kuunnella Suburbs uudelleen ajatuksella ja miettiä, onko joku biisi siinä vähän niin kuin Speaking in Tonguesin paikalla. U know, draaman kaari jne.

  VastaaPoista
 3. Lähimpänä varmasti Deep Blueta, mutta tykkään siitä biisistä niin paljon, etten missään nimessä korvaisi biisejä toisillaan. Suburbs olisi varmasti voinut toimia kahtia halkaistuna tuplalevynä jos näinkin kovatasosia biisejä jäi yli.

  VastaaPoista
 4. Win Butlerin pitäisi soitella Suomeen ja kysyä oikeat biisit albumeilleen.

  VastaaPoista
 5. Olisin samalla voinut ehottaa Vampire / Forest Firen uudelleenversiota No Cars Go tyyliin. EP kuin preludi Suburbsille.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...