-->

maanantai 21. marraskuuta 2011

Black Twig - Death Scene


Mieleeni alkaa yhä varmemmin sementoitua se universaalisti paikkansa pitävä totuus, että Suomessa tehdään tällä hetkellä parempaa musiikkia kuin on koskaan tehty. Kotimaisilla bändeillä oli vuosikymmenten ajan kiusallisena tapana tulla vuosi pari trendien perässä, soundata halvalta tai jopa nololta tai vääristää alkuperäiset vaikutteet vähän hassuihin slaavilaisiin muotoihin. Jos onnistuttiin, se tehtiin joko kokeellisen ja äkkiväärän tai raskaan ja metallisen ilmaisun kautta. Ehkä paria legendaarista poikkeusta lukuunottamatta.

Vuonna 2011 ei ole ollut sellaista kuukautta, jonka aikana jokin kotimainen yhtye ei olisi tarjonnut tajuttoman upeaa säveltaidetta, niin biisien, tuotannon, soittamisen, tyylikkyyden, ajankohtaisuuden tai ajattomuuden puolesta. Black Twig nousi lokakuussa ns. suurten lupausten joukkoon kappaleellaan Lake Song, ja Death Scene jatkaa samalla linjalla, tosin aavistuksen tarttuvammin ja tanssittavammin. 90-luvulle nyökkäävät pörpötyskitarat, kepeä melodiankuljetus ja rento laulu nostavat kappaleen samalle tasolle vaikkapa Yuckin tai The New Tigersin oivimpien hetkien kanssa.

Soliti julkaisee Black Twigin debyyttialbumin Paper Trees 11. tammikuuta. Vuoden päästä kyseinen levy lienee monella best of 2012 -listalla.

Black Twig : Death Scene by Soliti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...