-->

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Loistava Polku - Paratiisilintu


Loistava Polku on pitkästä aikaa ollut sellainen gootahtava/postpunkahtava kotimainen yhtye, jota olen kuunnellut muutenkin kuin puolikkaan biisin verran. Tomi kirjoitti yhtyeestä Echoes-blogiinsa viime kesänä, jolloin jopa oikein innostuin bändistä muutaman päivän ajaksi.

Yhtye on kotoisin Helsingistä ja siihen kuuluu neljä nuorta miestä sekä rumpukone. Vaikutelista on perinteinen ja laadukas: Bauhaus, The Jesus And Mary Chain, Musta Paraati, Sisters Of Mercy, New Model Army ja niin edelleen. Koska olen nykyään sen verran pihalla postpunkish-gootish-uusisaaltoish-scenestä, on ehkä parempi, etten lähde sen kummemmin lyömään pöytään omiin korviini nousevia vertauskohteita. Minulle tämä on yksinkertaisesti hyvältä kuulostavaa, tummanpuhuvaa, 80-luvun alusta vaikutteensa ottanutta, punkinjälkeistä musiikkia.

Bändi osallistui vuoden lopulla Paratiisilintu-kappaleella Syksyn Synkin Sävel -kisaan, jota keskustelufoorumi Schatten on pyörittänyt jo vuodesta 2004 lähtien. Loistava Polku tuli kisassa kolmanneksi, olkoonkin, että äänestäjien määrä jäi kaikkiaan vähän turhan pieneksi. Kisasta lisää täällä ja äänestyksen tuloksista täällä. Muut kisakappaleet voi kuunnella Soundcloudissa.Loistava Polku Facebookissa ja Soundcloudissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...