-->

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Seremonia - Antikristus 666

Seremonian ensi viikolla ilmestyvä albumi jakanee mielipiteitä.
Minä kuuntelen musiikkia aika vahvasti samalla tavalla kuin katson elokuvia tai seuraan teatteria. Jos joku laulaa vaikkapa rakastavansa raparperipiirasta, en hyväksy tai hylkää kappaletta sen perusteella, kuuluuko kyseinen herkku omiin suosikkeihini vai ei. Toisaalta taas voin koskettua elokuvasta, jonka pääosassa on ruohonleikkurin kyydissä veljeään tapaamaan lähtevä vanhus, siitäkin huolimatta, etten ole vanhus eikä minulla ole veljeä tai päältä ajettavaa ruohonleikkuria.

Toukokuussa julkaistu video Seremonian Rock 'n' rollin maailmasta pisti monet valitsemaan puolensa kappaleen aiheen, sen merkityksen ja varsingin sen mahdollisten tulkintojen vuoksi. Jussi tulkitsi kappaleen ironiaksi, pari kaveriani loistavaksi pastissiksi ja osa vain vähän oudoksi okkultismileikittelyksi. Äitini olisi ollut kappaleesta niin kauhuissaan, että olisi luultavasti takavarikoinut kaikki kuunteluun soveltuvat laitteeni, jos olisi tiennyt minun pitävän siitä.

Seremoniaaan kuuluvat Ilkka Vekka, Erno Taipale, Ville Pirinen ja Noora Federley. Bändin kirjoittamat laulut käsittelevät pimeitä voimia. Vekka kuvaili Nuorgamin haastattelussa Seremonian musiikkityyliä doomahtavaksi suomenkieliseksi käppäjytäprogeksi. Black Sabbathin henki on vahvasti läsnä, tietysti.

Minun on vaikea hyväksyä sitä, ettei joku pitäisi tästä. Paitsi tietysti jos pelkää joko pimeitä tai valkeita voimia.
Seremonian debyyttialbumi ilmestyy 14. syyskuuta, Svart Records julkaisee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...