-->

torstai 18. marraskuuta 2010

Regina - Salakuvaaja



Aina välillä olen joutunut miettimään, millä perusteella yhtyeet valitsevat kappaleita levyilleen. Peruskaavan mukaan levy-yhtiö sanoo mielipiteensä, artisti sanoo mielipiteensä ja sitten katsotaan, kumman sana painaa enemmän. Osa bändeistä on hyvin tarkka kaikesta itseensä liittyvästä (suosituista kotimaisista akteista esimerkiksi Eppu Normaali lienee yksi tarkimmista), osalla taas ei ole juuri mitään valtaa. Jos on voittanut jonkun kansallisesti tunnetun tv-kisan, omat paukut ovat neuvotteluissa suht vähissä.

Jos tekee itse ja julkaisee itse saa tietysti myös itse päättää kaikesta. Usein tilanne on vastaava myös silloin, jos on pienellä levymerkillä. Silti esimerkiksi CMX ei saanut levyilleen mitä tahansa materiaalia vuosina, jolloin bändin levy-yhtiö oli Bad Vugum. Yrjänä on kertonut, että Veljeskunnan kappaleet alkoivat jo olla Bad Vugumin miesten sietorajalla löysyytensä suhteen. Toisaalta taas jotkut indie-merkille levyttäneet bändit olisivat hyvinkin voineet hyötyä auktoriteetista tai ulkopuolisista korvista.

Kuulin Reginaa ensimmäistä kertaa vuonna 2004, kun yhtye laittoi nettisivuilleen kolme kappaletta ladattavaksi. Regina ei ollut tuolloin tehnyt vielä yhtään keikkaa (tietääkseni), mutta Mikko Pykärin ja Iisa Pajulan aikaansaannokset huomattiin heti. Sana loistavasta elektronisesta kokoonpanosta alkoi kiiriä.

Reginan debyytin Katso maisemaa julkaisi marraskuussa 2005 Next Big Thing. Levy myi kotimaisen elektropopyhtyeen ensimmäiseksi tuotokseksi hyvin ja nousi jopa Suomen viralliselle albumilistalle.

Minun on yhä vaikea käsittää, millä perusteella Regina päätti jättää Salakuvaajan pois albumilta.

Regina - Salakuvaaja by stopshakehoneygo

(Mainittakoon, että yleensä kun uploadaan kappaleita blogiini esiteltäviksi, ne ovat huonolla levarilla heikkotasoisiksi ämpäreiksi convertoituja ja sinänsä markkinataloudellisessa mielessä vaarattomia. Salakuvaaja on juuri se sama mp3, jonka aikanaan Reginan nettisivuilta latasin. En olisi uploadannut kappaletta, jos yhtye ei olisi jakanut sitä aikanaan itse. Voin poistaa sen, jos joku asianomainen taho niin haluaa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...