-->

maanantai 20. elokuuta 2012

Animal Collective - Centipede Hz

Animal Collectiven uusi albumi on turvallinen mutta laadukas askel taaksepäin.
Animal Collective antoi viime yönä kuunteluun uuden, massiivisesti odotetun albuminsa Centipede Hz. Tätä kirjoittaessa sen voi vielä kuunnella Centipede Radio -sivulla vänkien visuaalisten tarjontojen maustamana, ja toki tästä eteenpäin mistä tahansa netin sopukasta haluaa.

Centipede Hz on Animal Collectiven kymmenes albumi ja sellaisena tietynlainen paluu johonkin entiseen, mieluummin vuoteen 2005 kuin 2009. Yhtyeen neljästä jäsenestä Deakin on palannut takaisin kokoonpanoon (hän ei osallistunut Merriweather Post Pavilionin tekoon), Panda Bear soittaa nyt oikeita rumpuja ja Geologist oikeita kiippareita. Nyt puhutaan enemmän bändilevystä kuin netin välityksellä ideoista kasatusta ylinykyaikaisesta tuotoksesta.

Käytännössä Avey Tare, Panda Bear, Deakin ja Geologist ovat olleet samassa fyysisessä tilassa vaihtamassa ideoita ja luomassa musiikkia. Ajatuksena on ollut luoda albumi, joka kuulostaa yhdistelmältä avaruuteen kadonneita, menneiden aikojen radiosignaaleja ja toisten elämänmuotojen radiolähetyksiä, yhdistettynä bändin kirjoittamiin kappaleisiin, hälyääniin ja päällekkäin soiviin taajuuksiin. Niinku.

Tuloksena on yhtyeeltä itseltään kuulostavaa uuspsykedeliaa, joka levottomista päällekkäisäänityksistään huolimatta nojaa huomattavasti enemmän melodioihin ja perinteiseen laulunkirjoittamiseen kuin äänitekstuureilla leikkimiseen tai rytmillisiin kokeiluihin. Toki Centipede Hz putoaa silti helposti experimental rock -määritelmän alle, mutta ainakin yhtyeen faneille se aukennee helposti ja vaivattomasti.

Levyn ensimmäinen single Today's Supernatural antaa hyvän kuvan albumin kokonaissoinnista. Jos kappaleen tunnelman on kokenut omakseen, koko levy on helppo sulattaa - muussa tapauksessa  Centipede Hz:n paikoin hysteerinen äänimaailma saattaa aiheuttaa häiritsevää ja epämukavaa rauhattomuuden tunnetta.

Kuuntele Centipede Hz tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...