-->

keskiviikko 8. joulukuuta 2010

John Lennon top5

Kolmekymmentä vuotta sitten (8.12.1980) John Lennon otti vähän osumaa ja kuoli. Mark Chapman on yhä vangittuna teosta Attica State Prisonissa.

#5 Be My Baby
Phil Spectorin biisi, jota ei koskaan tehty valmiiksi miesten riitauduttua. Lennonin hurmoksellinen versio Ronettes-standardista julkaistiin vuonna 1998 Lennon Anthology -boksilla.


#4 Mother
Lennonilla oli hieman ongelmallinen suhde jokaiseen tuntemaansa ihmiseen. Hänen äitinsä kuoli humalaisen poliisin yliajamana. Lapsuutensa Lennon vietti tätinsä Mimin hoteissa.


#3 I Am the Walrus
Jos Lennonin rokkitähteys olisi mennyt puihin, hänestä olisi voinut tulla hyvä nonsense-runoilija. I am the Walrus on Beatlesin hienoimpia hetkiä, ja video Magical Mystery Tour -elokuvan parasta antia.


#2 Gimme Some Truth
70-luvulla Lennon päätti alkaa olemaan paitsi poptähti, myös journalisti ja kansalaisaktivisti. Lennon ei uskaltanut matkustaa Amerikasta pois, koska hän pelkäsi, ettei häntä olisi päästetty takaisin maahan. Pelko oli aiheellinen.


#1 Happiness Is a Warm Gun
Tähän kappaleeseen minulla on syntynyt niin sanottu henkilökohtainen tunneside. Lopun doo-wop-osuus saa vuosi toisensa jälkeen ihon kananlihalle.

2 kommenttia:

  1. Antti hei, tästä on sukeutumassa yks lemppariblogeista. Keskiviikkotsempit sulle. Ei mulla muuta!

    VastaaPoista
  2. Tänks, mään! Ei sunkaan blogi turhaan mun lukulistallani ole.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...