-->

keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Larry And The Lefthanded feat. M.A. Numminen - Älä Peräänny!! (L'Energia Contro Corrente!!)

En olekaan pitkään aikaan uploadannut mitään vinyylivarastoni aarteita, joten ehkä nyt on aika.

Larry and the Lefthanded julkaisi vuosina 1994-2000 kuusi seiskatuumaista sinkkua/ep:tä ja kolme albumia. Tykästyin aikanaan yhtyeen alkupään tuotantoon eli siihen tyylipuhtaaseen garagerockiin, joka vielä 90-luvun puolessa välissä tuntui tuoreelta ja poikkeukselliselta. Kavereistani kukaan ei ymmärtänyt, kun yritin hehkuttaa Lefthandedia maailman parhaana bändinä.

Yhtyeeseen kuuluivat Timo Kaukolampi, Mikko "Larry Guitar" Oksa, Mikko "Vilunki 3000" Viljakainen ja Hannu Anttilainen. Kaukolampi soitti bassoa, Oksa kitaraa, Vilunki urkua ja Anttilainen rumpuja. Joitain 60-luvun suomalaisia akteja voi ehkä nykynäkökulmasta pitää garagebändeinä, mutta Larry and the Lefthanded oli oikeasti ensimmäinen kotimainen garage-estetiikan sisäistänyt yhtye - ainakin siinä mielessä, jossa termi nykyään tunnetaan. Lisäksi bändi oli hillittömän hauska livenä.

Kaukolampi ja Vilunki kyllästyivät nopeasti soittamaan retrorockia. Larry and the Lefthandedin toinen levy Quantum Rider ei ole enää garagea, ja esimerkiksi yhtyeen viimeinen seiskatuumainen Walking On Mirror voisi olla toisen bändin tuotos. Miehet alkoivatkin 90-luvun lopussa toteuttaa itseään Op:l Bastardsissa.

Nykyään Kaukolampi vaikuttaa K-X-P:ssä ja Vilunki Uudessa Fantasiassa. Oksan ja Anttilaisen liikkeistä en tiedä mitään.


Larry And The Lefthanded - Älä Peräänny!! (L'Energia Contro Corrente!!) by stopshakehoneygo

update. Lisää Larry And The Lefthandedista tästä. Tarjolla on muun muassa bändin kolme totaalisen ässää musiikkivideota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...