-->

lauantai 26. maaliskuuta 2011

Classic: Larry and the Lefthanded


Huomasin aikasemmin tällä viikolla pHinnwebin kautta, että Youtubeen oli upattu Larry and the Lefthandedin klassisia musiikkivideoita ja joitain livevetoja. Teko on poikkeuksellisen hieno siksi, että aikanaan näitä ei juuri missään näkynyt tai mistään itselleen saanut ja siksi, että ne ovat aivan totaalisen ässiä. Ja ovathan ne myös olennainen osa suomalaista vaihtoehtoisen musiikin historiaa.

Larry and the Lefthandedin soundi muuttui nopeasti alkuaikojen tyylipuhtaasta garagerockista enemmän ja enemmän elektroniseen suuntaan. Aikanaan tyylikkäänä monoksi miksattuna seiskatuumaisena ilmestynyt All Allright edustaa bändin perinteistä retrosoundia, jossa tyylilliset piirteet olivat tärkeämpiä kuin musiikillinen omaperäisyys.

All Allright

Quantum Riderilta lohkaistu single Dance Me Me on vielä kallellaan samaan suuntaan, vaikka itse albumi ei enää garagerockia ollutkaan. Itse asiassa biisi ei anna juuri minkäänlaista kuvaa albumin monipuolisesta rytmi- ja äänimaailmasta, vaikka toimikin taattuna tanssilattian täyttäjänä 90-luvun lopun altsu- ja popdiskoissa. Videon alkuun on lisätty lyhyt fiilistely, jonka jälkeen Dance Me Me lähtee käyntiin.

Dance Me Me

No Man's Land antaa jo selkeämpiä vihjeitä siitä, mihin suuntaan Timo Kaukolampi ja Vilunki 3000 olivat musiikissaan matkalla. Op:l Bastards julkaisi ensimmäisen ep:sä samana vuonna kuin Quantum Rider ilmestyi, 1998.

No Man's Land


Kirjoitin bändistä myös joulukuussa. Kuuntele esimerkiksi klassinen Larry And The Lefthanded feat. M.A. Numminen - Älä Peräänny!! (L'Energia Contro Corrente!!) -biisi tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...