-->

maanantai 30. toukokuuta 2011

Arctic Monkeys - Suck It and See (full album stream!)


Arctic Monkeysin uuden albumin Suck It and See streami julkaistiin juuri yhtyeen nettisivulla, eli periaatteessa Soundcloudissa ilman upotusmahdollisuutta muualle. Levyn voi kuunnella TÄÄLLÄ.

Olen hieman hämmentynyt siitä, miksi bändi päätti aikanaan julkaista albumin ensimmäisenä maistiaisena hyvin tavanomaisen Brick by Brickin, sillä kokonaisuutena Suck It and See on ensiluokkainen yhdistelmä 2000-lukuista jyrää & jytää ja 60-lukulaista ajatonta melodiointia. Aikaisemmin julkaistuista biiseistä Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair ja Reckless Serenade antavat hyvän kuvan levyn eri laidoista.

Yksi albumin hienoja puolia on, ettei siinä suoranaisesti palata yhtyeen aikaisempaan ilmaisuun tai tehdä irtiottoa siitä. Suck It and See esittelee luonnollisesti kehittyneen Arctic Monkeysin, joka on on aikuisempi kuin Whatever People Say I Am, That's What I'm Notilla, mutta ei samalla tavalla tavanomainen kuin Humbugilla. Merkittävä syy tähän on se, että uuden albumin biisimateriaali on kauttaaltaan vahvempaa kuin bändin aikaisemmilla levyillä.

Koska olen lällärityyppinen tunnelmoija, Arctic Monkeysin melodiset sävellykset osuvat ensimmäisten kuuntelujen jälkeen omiin makuhermoihini paremmin kuin yhtyeen rokimpi materiaali. Toki on mahdollista ja jopa odotettavaa, että bändin rankemmat tykitykset muuttuvat toimivimmiksi joko live- tai indierockdisco-tilanteessa.

All in all, Arctic Monkeys on tehnyt huomattavasti paremman albumin kuin mitä vielä maaliskuussa pelkäsin, ja todennäköisesti levyn nyt tasapaksuilta kuulostavat biisit paranevat, kunhan niille antaa vähän aikaa.

Sen voin sanoa, että Love Is a Laserquest kuuluu loppupäivän repeat-listalleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...