-->

perjantai 14. lokakuuta 2011

Regina - Unessa (video)


Reginalla sattuu olemaan kutakuinkin kaikki kohdallaan. Biisit, soundi, sovitukset, tyylikkyys, ajanmukaisuus, kyky kehittää omaa ilmaisua ja taito pysyä mielenkiintoisena ilman holtittomalta vaikuttavaa temppuilua. Iisa, Mikko ja Mikko eivät ihmisinä ole räävittömän räiskyviä, mutta levyllä, lavalla ja haastatteluissa heidän sympaattiset persoonansa paistavat läpi kaikesta huolimatta.

Ehdin tottua yhtyeen kitaravetoiseen linjaan jo keväällä tai viimeistään kesän keikoilla, eikä Soita mulle -albumin erinomaisuus yllättänyt minua ollenkaan. En esimerkiksi "ollut huolissani" Reginan uudesta suuntauksesta tai "odottanut jännityksellä", miten keikoilla soitetut uudet biisit toimivat studioversioina tai "epäillyt", hukkuuko albumi samankaltaisten kitarakaikuilujen suohon albumimitassa. Reginan neljäs studioalbumi on ajaton kokonaisuus, jonka kuusikymmentäluvulta kuulostava yhdeksänkymmentälukulaisuus (tai yhdeksänkymmentäluvulta kuulostava kuusikymmenlukulaisuus) on helposti lähestyttävää ja kuuntelua kestävää.

Unessa-biisistä julkaistiin eilen vahvasti Reginan näköinen video. Se näyttää siltä kuin 90-luvulla tehdyt MTV:n 120 Minutes -videot näyttivät. Kamera heiluu, viltti levitetään, aallot läikkyvät, piknikillä ollaan, kirjaa luetaan. Visuaalisesti ollaan onnistujien puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...