-->

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Flow 2011 - KABOOOOOOSSHHH!


Piti kirjoittaa Flow'n tänään julkistetusta ohjelmasta jotain fiksua ja sisältörikasta ja relevanttia ja niin edelleen. Mutta what's the point, kun kaikki kuitenkin ovat pääosin samaa mieltä ja tietävät mistä on kysymys. Flow'n artistikattaus on uskomattoman hieno, varsinkin kun siihen on tulossa myöhemmin lisäyksiä. Näilläkin mentäisiin kyllä komeasti.

Suuremmassa musiikillis-maailmallisessa mittakaavassa ajatellen parasta Flow'ssa on se, että se vetää kymmeniätuhansia ihmisiä festareille, jonka artisteista pelkkiä valtavirtaisia medioita seuraavat ihmiset eivät tiedä kuin murto-osan. Flow popularisoi uutta musiikkia ja indie-henkisiä akteja tavalla, johon pienlehdet, netin musiikkisaitit ja blogit eivät pysty. Flow antaa kokonaiselle musiikkigenren ekosysteemille valtavasti kaupallista uskottavuutta.

Joidenkin mielestä tämä saattaa olla huono juttu, koska kohta kaikki löytävät suupppeeercooolin indiemuuuusicin, joka sitten lakkaa olemasta suuupeeercoooolia, bisnesmiehet ryntäävät apajille ja paketoivat koko roskan tunnistamattomaan muotoon, öykkärit saapuvat oksentamaan trendiväestön sushilautasille ja asiaa ymmärtämärrömät ihmiset muokkaavat koko kulttuurista jotain muuta kuin se alun perin oli.

Näin saattaa käydä joo. Mutta en pelkää sitä. Toivon, että ihmisillä on mahdollisuus tehdä työnään sitä, mistä he pitävät, oli sitten kyse bändeistä, keikkajärjestäjistä, levy-yhtiön jätkistä tai median edustajista. Flow antaa uskoa siihen, että Suomessa voi järjestää megaluokan tapahtumia ilman puhkikuluneita kotimaisia artisteja tai puhkikuluneita ulkomaisia artisteja.

Flow luo uskoa siihen, ettei tämän oman pikku genren tarvitse jäädä vain pienen diggariporukan lämpimäksi puuhasteluksi.

www.flowfestival.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...