-->

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Lykke Li - Velvet (The Big Pink cover)


Eikös vain ollut niin, että Paul McCartney sanoi jossain haastattelussa yhden parhaista omiin kappaleisiinsa liittyvistä muistoista olleen sen, kun muutama päivä Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Bandin ilmestymisen jälkeen Jimi Hendrix esitti levyn nimibiisin jollain keikallaan. McCartney oli yleisössä ja diggaili ihan kybällä.

Keikka-aktiivisuuteni on nykyään sen verran vähäistä, etten ole tämän asian kanssa oikein kartalla. Eli onko bändeillä nykyään tapana esittää toistensa biisejä keikoillaan? Siis niin, ettei puhuta klassikon uudelleenluennasta tai toiseen genreen kuuluvan biisin sovittamisesta oman genren mukaiseksi, vaan siitä, että aktiivinen & olemassa oleva yhtye esittää toisen jotenkin samaan musiikin alalajiin kuuluvan aktiivisen & olemassa olevan yhtyeen kappaleen kunnianosoituksena? Vaikka jos Magenta Skycode esittäisi Rubikin City and the Streetsin tai Ariel Pink jonkin Animal Collectiven biisin.

Jos ei ole tapana, niin ehkä olisi syytä olla. Varsinkin jos oikeasti tekisi niistä omista versioistaan hyviä. Eikä käyttäisi keinoa loppuun, vaan hoitaisi homman tyylillä, oikeasti kunnianosoituksena.

Mielestäni Lykke Li onnistuu hyvin The Big Pinkkiä versioidessaan.

Lykke Li - Velvet (The Big Pink) by fromgotowhoa

2 kommenttia:

  1. Owen Pallett veti Cariboun Odessan ja spiikkasi sen sisään "tämä on yksi niistä kappaleista, joista vaan tietää, että tätä kuuntelee lopun elämäänsä onnellisena". Ja se oli onnellinen hetki.

    VastaaPoista
  2. Tuli just mieleen, että Ville Leinonen esitti Monsters of Popissa koko setillisen Office Buildingin biisejä, mutta se on vähän niin kuin spesiaali tapaus.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...