-->

perjantai 22. huhtikuuta 2011

Best Tracks of March

Vihdoinkin sain itsestäni irti tehdä, rakentaa, leikata ja liimata listauksen viime kuun suosikkibiiseistäni. Kolme viikkoa myöhässä, i know, mutta silti. Tässä listassa ovat mukana ne kappaleet, jotka ovat ilmestyneet maaliskuussa (sinkkuna, mp3:na, videona tai osana albumia) tai jotka henk. koht. vasta löysin kyseisen kuun aikana. Huhtikuun julkaisut listaan sitten toukokuussa, toivottavasti noin kahden viikon päästä. Yeah?

Tässä Best Tracks of January ja Best Tracks of February. Biisin nimeä klikkaamalla pääsee alkuperäiseen postaukseen, josta myös nuo lainaukset on otettu.

#20 The Prids - I'll Wait
Yhtye on maininnut vaikuttajikseen muun muassa The Smithsin, Jesus and Mary Chainin, Wiren, Sonic Youthin ja The Vaselinesin. Minulle The Prids on yksi niistä orkestereista, joista tulee hyvällä tavalla mieleen 90-luku.

The Prids - I'll Wait by tigress

#19 Marissa Nadler - Baby, I Will Leave You in the Morning
Marissa Nadler on tehnyt 2000-luvulla tukun levyjä, joista tuorein on niin tuore, ettei sitä ole vielä edes julkaistu. Baby, I Will Leave You in the Morning kuulostaa siltä, että se voisi soida esimerkiksi jossain elokuvassa. Mieluiten jossain hyvässä.


#18 Bare Wires - Don't Ever Change
Hienosti vetävät nämä pojat 70-lukulaista soundia, säveltä, sanoitusta ja imagoa. Kun 2000-luvun alussa vanhaan rocksoundiin mieltyneet bändit ottivat vaikutteita VU:lta, MC5:lta, Stoogesilta, Televisionilta ja niin edelleen, Bare Wiren innoituksen lähteenä ovat olleet purkkapoppiin päin olevat kokoonpanot, kuten vaikkapa Gary Glitter, T-Rex tai Cheap Trick.


#17 The White Wires - Let's Go to the Beach
The White Wires on ajatellut, että jee ollaan todella hauskoja ja tehdään Let's Go to the Beachin videosta sellainen, jossa bändi soittaa kylmässä ja lumisessa paikassa, mutta jossa meillä ja meidän kavereillamme on silti ihan mieletön meno & meininki. Niin että aahhahaaa, käänteishuumoria parhaimmillaan. Itse ajattelin aluksi, että saatanan tyypit, ei naurata, meillä täällä Suomessa on oikeasti tuollaista, että meillä bändien pitää kuvitella ne rannat ja avoautot ja surffilaudat ja pirtelöt ja yleensä tytötkin. Että ette tekään mistään mitään tiedä.


#16 Deadmau5 - Bleed
Deadmau5in 2 631 447 fb-fanista tuhannet ovat klikanneet tykkäävänsä. Olen yksi heistä. Varsinkin Bleed kuulostaa upeasti samaan aikaan sekä rauhoittavalta että pulssia nostattavalta äänitekstuurilta, joka kasvaa huomaamattomasti jostakin johonkin, ei paljon, mutta tarpeeksi. Sellaisia tulee vastaan aika harvoin.
Deadmau5 - Bleed by fuckmylife

#15 Paperfangs - Witches
Joka tapauksessa, tällä viikolla Paperfangs julkaisi uuden biisin Witches. Melodisesti se on jonkin verran kraftwerkish, tunnelmallisesti dreampopish ja soundillisesti miellyttävän rauhoittava. Witchesiä on kiva kuunnella repeatilla. Odotan jatkoa suurella mielenkiinnolla.
Witches by Paperfangs

#14 Zebra and Snake - Sweetest Treasure
Very very nice. Uusi biisi yhdeltä Stopshakehoneygon suosikkiorkesterilta, Zebra and Snakelta. Sweetest Treasure on toki tuttu yhtyeen keikoilta, ja viime vuonna Stereotype Helsinki julkaisi loistavan live-videon biisistä.
pic: Juho Lähdesmäki
SWEETEST TREASURE by Zebra and Snake

#13 Fleet Foxes - Grown Ocean
Fleet Foxes julkaisi videon, josta kaikki pitivät, joskin syynä oli se, että kaikki pitävät biisistä ja bändistä, eivät niinkään videosta, mutta ketään ei moinen leväperäisyys juurikaan haitannut.


#12 Shine 2009 - So Free (feat. Paula Abdul)
So Free on helkkarin tyylikäs, asiaan kuuluvasti 90-lukulainen popesitys, jossa on tarttuva muttei päällekäyvä kertosäe ja ältsin hieno saksofoni. Soundillisesti se onnistuu olemaan juuri oikealla tavalla sekä retro että ajankohtainen (jos ysäristä puhutaan jo retrona).


#11 Rubik - Crisis Meeting at the Lyceum
Ensireaktioni on huumaantunut. Solar on melodinen, kauniisti polveileva, upeasti sovitettu ja hyvin soitettu, omaperäinen kokonaisuus, jonka todellinen hienous luultavasti aukeaa vasta tulevien päivien ainana. Se on kevyempi ja ehkä helpompi kuin Rubikin kaksi aikaisempaa levyä, mitä en pidä ollenkaan huonona asiana.
Kuuntele biisi Soundcloudista.

#10 Gang Gang Dance - Glass Jar
Glass Jar on poikkeuksellinen teos. Sillä ei ole enää paljoakaan yhteistä perinteisen popmusiikin kanssa, eikä sitä voi mitenkään selittää musiikintunneilta tutun rytmi & melodia & harmonia -kolminaisuuden kautta. Tässä ollaan isojen asioiden äärellä.


#9 EMA - California
Kappale on täynnä sydämeen käyviä one-linereita, varsinkin jos sattuu olemaan vähän yli tai vähän alle 20-vuotias. Suuret sanat vaativat yleensä suuren tulkitsijan, ja vaikka Anderson ei ehkä näytä sellaiselta, hän pystyy lausumaan Californian säkeet uskottavasti ja ehkä jopa eletyn oloisesti.


#8 The Strokes - Life Is Simple in the Moonlight
Lavasteet olivat hienot, bändi näytti niin hyvältä kuin voi, bändi soitti hyvin (vaikka Julian Casablancas lauloikin snadisti epiksessä ison osan biisistä), Nick Valensi soitti tyylikkään kitarasoolon ja keikutti päätään supercoolisti, ja Miley Cyrus näytti kivalta esitellessään bändin. Itse biisi on Strokesin parhaita tunnelmapaloja, jopa melkein Trying Your Luckin veroinen.


#7 Daft Punk - Fall (M83 vs. Big Black Delta Remix)
Niin kuin nykyään on tapana, tämä ei ole varsinainen remix, vaan kokonaan uusi kappale, jossa alkuperäistä Fallia käytetään lähinnä soundillisena lähtökohtana. NANAANANAA-koukku jakanee mielipiteet.


#6 Regina - Jos et sä soita
Jos et sä soita on ihastuttavan keväinen popveto, jonkalaisia kutsuttiin 90-luvulla 60-lukulaisiksi. Nykyään en tiedä miksi kutsutaan, 90-lukulaiseksi brittipop-henkiseksi söpöilyksi vai miksi. Jotenkin laulumelodiasta ja -tavasta tulee itselleni mieleen Vanessa Paradis, 100% hyvässä mielessä.
 pic: Osma
Regina - Jos et sä soita by Universalfi

#5 Justice - Civilization
Tässä tämä nyt olisi. Justicen kokonainen Civilization, viikonloppuna ranskalaisen radioaseman lähetyksestä ripattuna. Onhan tämä kova, siitäkin huolimatta, että maxirotaatiolla pyörivä Adidas-mainos jonkin verran on laimentanut sen tehoa.
Justice "Civilization" High Quality by 1077 The End

#4 Panda Bear - Surfer’s Hymn
Jotenkin muuten huomaan pitäväni Panda Bearista enemmän kuin Animal Collectivesta, vaikka en osaakaan oikein analysoida tai perustella mielipidettäni. Noah Lennoxin soolobiisit vain yksinkertaisesti tuntuvat koskettavan minua enemmän. Ehkä se johtuu siitä, että Lennoxin uudet biisit ovat orgaanisempia ja vähemmän koneellistettuja kuin vanhat PB:n tai AC:n julkaisut. Ehkä.


#3 Cults - You Know What I Mean
Biisin alku on vielä aika tavanomainen 6/8-tahtilajissa kulkeva The Supremes -henkinen doowopfiilistely perinteisellä sävelkululla ja sympaattisilla sydäntä särkevillä sanoilla. Sitten seuraa se kohta, jonka jälkeen kaikki ovat että whoaaa, tämähän on loistava.
Cults - You Know What I Mean by cultscultscults

#2 Big Wave Riders - Skate or Die
Ja hyvältähän Skate or Die kuulostaa. Alun fiilistelyineen ja hienoine rytminvaihdoksineen se on vahvasti vuoden parhaiden kotimaisten kappaleiden joukossa. Lisäksi biisin kitarointi on poikkeuksellisen komeaa ja Skate or Die laulun nimenä kuolemattoman hyvä. What's not to love?
(pic: Sakari Karipuro)
Big Wave Riders - Skate Or Die by Big Wave Riders

#1 The Raveonettes - Recharge & Revolt
Alkuperäinen postaukseni tähän biisiin oli vähän hölmö. Sanottakoon nyt, että Recharge & Revolt nousi aivan yllättäen tämän vuoden suosikkibiisieni joukkoon, vaikka uusi The Raveonettes -albumi ei kokonaisuutena timanttinen olekaan. Pidän kappaleen 80-lukulaisesta maalailusta, ja vaikka se lainaakin tyylinsä suoraan New Orderilta, Curelta tai muilta sen tapaisilta bändeiltä, olen kuunnellut sitä enemmän kuin mitään muuta biisiä tänä vuonna. Koukuttava tapaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...