-->

keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

The New Tigers - Pocketful Of SandSoliti julkaisi juuri komean, vähän yli kahdeksanminuuttisen fuzzailun turkulaiselta The New Tigersilta. Biisi on ensimmäinen maistiainen bändin 21. syyskuuta ilmestyvältä s/t debyyttialbumilta.

Mitaltaan keskimääräistä pidempien altsujamitteluiden (niin kuin minkä tahansa muidenkin jamiteluiden) tekemiseen saattaa helposti eksyä, jos ei pidä varaansa. Aikanaan 90-luvulla yhtyeillä oli tapana laittaa levyilleen yksi (1) pitkä kappale syvällisyyden tunnetta luomaan. Biisi sijoitettiin joko viimeiseksi tai melkein, jotta levykokonaisuus saisi arvoisensa massiivisen finaalin. Huonona puolena metodissa oli se, ettei iso osa yhtyeistä oikeasti tiennyt, miten pitkiä biisejä sävelletään.

The New Tigers onnistuu muutamastakin syystä. Pocketful Of Sand etenee luonnollisesti ja pakottomasti yksinkertaisten kaikuriffiensä varassa, ilman yliyrittämistä. Ensimmäisillä kuuntelukerroilla kappaleesta jää mieleen lähinnä heleä särökitarasoundi, mutta pikku hiljaa biisin kaunis laulumelodia alkaa uida sisään. Dynamiikan ja eri osien vaihtelut ovat hienovaraisia, mutta ne onnistuvat kannattamaan biisiä hienosti alusta loppuun. Lisäksi Pocketful Of Sand muuttuu paremmaksi kuuntelukertojen lisääntyessä, lähinnä monisyisten äänitekstuuriensa ansiosta.

Tämä on loisteliaasti tehtyä musiikkia.

The New Tigers : Pocketful Of Sand by Soliti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...