-->

tiistai 12. heinäkuuta 2011

K-X-P - Epilogue (video)



K-X-P:n viime kesänä ilmestynyt debyyttialbumi K-X-P ei ollut helppo tapaus. Yhtyeen junnaavat sävelkuviot, orgaaniset rytmit, toistuvat elektroniset ääniryöpsäykset ja yleissoundin peräänantamattomuus eivät päästäneet helposti lähelleen.

Kuuntelijat joutuivat kummalliseen tilanteeseen Timo Kaukolammen, Anssi Nykäsen, Tuomo Purasen ja Tomi Leppäsen muodostaman supergroupin kanssa. Tuntui vähän siltä kuin osa olisi halunnut pitää K-X-P:stä, muttei vain mitenkään jaksanut pitää, osa sanoi pitävänsä siitä, koska siitä oli hienoa pitää, ja osa sanoi pettyneensä yhtyeen ensilevyyn aikaisemmin julkaistun 18 Hours (Of Love) -biisin jälkeen, vaikka oikeasti he pettyivät omiin odotuksiinsa.

Omissa kirjoissani K-X-P:n albumi kuului (ja kuuluu) hyvä-muttei-klassikko-kategoriaan. Minulle albumin tummansynkkä soundimaailma ja toisteisuudessaan itsensä loppuun ammentantavat tyylikeinot kelpaavat, niin taustakuunteluna kuin keskittyneen syventymisenkin hetkinä. Esimerkiksi Mehu Momentsin synapurskaukset ovat mielestäni hillittömän hienoja.

K-X-P julkaisi pari päivää sitten uuden videon albumin päättävään biisiin Epilogue. Kaiutetulla ambienssilla täytetty biisi on saanut seurakseen hienon visuaalisen ilmeen. Videon on ohjannut Sakke Soini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...