-->

tiistai 26. heinäkuuta 2011

Animated for 15 minutes!



Koska eteen osui yhtä aikaa monta animoitua videota, päätin tehdä klassishenkisen yhteispostauksen. Seuraavista teoksista Björkin ja Young Galaxyn musiikkivideot ovat aivan uunituoreita ja Bill Callahanin vähän vanhempi (ehkä noin kuukausi?). Beavis and Butthead preview ei ole musiikkivideo ollenkaan, mutta muuten samaan teemaan sopivainen.

Björk - Crystalline
Björkin upeaan biisiin on tehty hyvin björkmäinen visualisointi. Siinä sähikäiset sähinöivät, jääpuikot kasvavat ja taiteilija aukoo suutaan avaruusajan discopalloon heijastettuna. Hiekka lainehtii ja luukusta avautuu uusi maailma. En tiedä, miten Björkin uuden albumin aplikaatiot toimivat, mutta jos tällaisen kuvaston kanssa pystyy vielä jotenkin itse operoimaan, niin jeah.


Bill Callahan - America!
Smogista tutun Bill Callahanin Amerikka on perinteistä kuvastoa täynnä, mutta ennemminkin lakonisen pettymyksen kautta kuin aidosti maan ominaispiirteitä kunnioittaen. Biisin ja videon yhteispoljenta käyvät tajuttoman hyvin yksiin. While the strong pig knuckle meat, ain't enough teat, ain't enough teat, ain't enough to eat in America! Maagista.


Young Galaxy - Blown Minded
Aikanaan pikkupoikina mietimme usein, kuinka iso työ joidenkin animoitujen juttujen tekemiseen oli tarvittu. Blown Mindedin kanssa tuli vähän samanlainen olo. Yö ja kylmyys ja kaupunki ja ulkopuolisuus ovat hyvin vahvasti läsnä.


Beavis and Butthead - Preview
Beavis and Buttheadin comebackin kanssa saattaa käydä joko niin tai näin. Mitään ei ole muutettu, mikä on tietysti hyvä asia, mutta tuskin kaksikko nousee likimainkaan samanlaiseksi kulttuuri-ikoniksi kuin silloin joskus. Perinteisellä hölmöjen poikien itsensäsatuttamis-slapstickillä mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...