-->

torstai 28. heinäkuuta 2011

The Morning Benders - Last Night (The Strokes Cover)Mitä saadaan, kun yhdistetään The Strokesin suurin hitti ja yksi Stopshakehoneygon suurimmista suosikkibändeistä? Vaarallinen tilanne.

Last Night ei ole helppo biisi. Se on yksinkertainen kappale soittaa, mutta vaikea saada rullaamaan edes osin niin hyvin kuin The Strokes Is This Itillä sai. Tietysti siihen liittyy myös paljon tunnelatausta, ja uskon maailman olevan pullollaan indierockareita, joiden mielestä jokaisen elävän olennon tulisi pitää näppinsä irti siitä.

The Morning Bendersillä on toki hyvä syy versioonsa. Stereogum julkaisi juuri nettialbumin STROKED: A Tribute To Is This It juhlistaakseen klassikkolevyn kymmenen vuoden ikää. Idea on käytetty ja turhan usein huonoksi havaittu, mutta mikäpä siinä. En minäkään olisi osallistumisesta kieltäytynyt.

The Morning Benders on paitsi kirjoittanut erinomaisia omia biisejä, myös julkaissut tukun kelpoja covereita. Aikaisemmin tänä vuonna yhtye äänitti The Bedroom Covers -albumin, jolla oli muun muassa The Cardigansin, The Smithsin, Roy Orbisonin ja Fleetwood Macin kappaleita. Tänä vuonna bändi on ehtinyt myös versioimaan Paul McCartneya ja tekemään musiikkia Japanin katastrofin uhrien hyväksi.

Versio Last Nightista ei yllä lähellekään alkuperäistä, mutta on silti itsensä oikeuttava tulkinta aiheesta. Erinomaisena puolena voi pitää sitä, ettei The Morning Benders yritä kuulostaa lainkaan The Strokesilta, vaan pelkästään itseltään. Alun synariffittely antaa lupauksen jopa loistavasta versiosta, mutta lopun autotunehäröily jättää biisin leijumaan kummalliseen päämäärättömyyden tilaan. Chilli fiilis kelpaa itselleni, mutta en ihmettele, jos joku pitää biisiä vesitettynä.

STROKED: A Tribute To Is This Itin voi kuunnella ja ladata Stereogumin nettisivuilta.

The Morning Benders - Last Night (Strokes Cover) by The Morning Benders

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...