-->

maanantai 4. heinäkuuta 2011

MOP2011: Lindstrøm + tukku muita



Tampereella syyskuussa järjestettävä indiefestari Monsters of Pop julkisti tänään lisää esiintyjiään ja yhden peruutuksen. Uusista julkistuksista suurin nimi lienee norjalainen Lindstrøm.

Hans-Peter Lindstrømistä kirjoitetuissa jutuissa mainitaan usein, että hän kasvoi kantrimusiikin ympäröimänä, eikä ollut kuunnellut ollenkaan eletronista musiikkia ennen kuin alkoi itse sitä tehdä. 2000-luvulla hän on julkaissut älyttömän määrän eri sorttisia levyjä ja remixejä. Viime vuonna hän julkaisi omalla Feedelity-merkillään laulaja Christabellen kanssa tehdyn albumin Real Life Is No Cool, jonka Lovesick-sinkusta tuli hitti. Hänen debyyttialbumiaan Where You Go I Go Too saatetaan pitää maineikkaampana, mutta siitä en osaa sanoa, koska en ole levyyn tutustunut.

Lindstrøm & Christabelle - Lovesick by feedelity / Lindstrom

MOP2011:ssa esiintyvät myös indiecovereita sisältävän Punkrocksteady-levyn syksyllä julkaiseva The Valkyrians, ruotsalainen Britta Persson, kotimainen elektrobändi Bright Shades, hienosti lasermetallin supersankarikokoonpanoksi tituleerattu Nightsatan, Nick Trianin NT's White Trash, indierockin konkaribändi The Rollstons ja tuore pääkaupunkiseudulta käsin vaikuttava Bendagram. Kanadalaisen Yukon Blonden Euroopan-kiertue on peruttu, joten bändi ei saavu Monsters of Poppiin. Näistä odotan erityisesti Perssonin sympaattista poppailua.

Britta Persson - Meet a Bear by dgrmusic

Kun festivaalin kattaukseen muistetaan kuuluvan aikaisemmin julkistetut nimet, muun muassa Regina, Huoratron, jj, Rico Tubbs, Big Wave Riders jne, niin täytyy kyllä sanoa, että upealta näyttää. Edessä on kaikkien aikojen hienoin MOP.

MOP2011:n nettisivuilla on runsaasti infoa festarin artisteista. Kannattaa myös tsekata MOPin promoottorin Antti Hietalan haastattelu, jonka tein blogiin toukokuussa. Myös Jyri kirjoitti festarista omaan blogiinsa, ja muutama viikko sitten Antti Lähde teki mainion kirjoituksen Lindstrømistä Nuorgamiin.

Nightsatan - Karelian Starmaster (Evil Lucifer) by antonbeschekov

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...