-->

maanantai 26. syyskuuta 2011

RAC - 1979 (Smashing Pumpkins cover)


Aluksi olin vähän että nääääh, että vähän tavanomainen indieversio Smashing Pumpkinsin klassikosta pikkasen jotenkin huljakalla Liz Anjosin laulusuorituksella varustettuna, mutta sitten siinä tajuttoman upeassa To the lights and towns below / Faster than the speed of sound -kohdassa noin kahden ja puolen minuutin kohdalla ajattelin, että onhan tämä hyvä. Ja nyt muutaman kuuntelun jälkeen olen tottunut siihen huljakkana pitämääni lauluunkin niin, että se kuulostaa ennemminkin maanläheiseltä, varsinkin kun huomasin, että kyseessä on yhtyeen nokkamiehen Andre Anjosin vaimo.

Toki alkuperäinen 1979 on aina alkuperäinen jne, mutta eiköhän RACinkin versio itsensä oikeuta. Kappale on julkaistu sen kunniaksi, että koonpanon Facebook-sivu sai täyteen 10 000 fania. Ihan hyvä kunnia. Anjos kirjoitti julkaisun kylkeen myös aika olennaisia lauseita piratismista ja mp3-teollisuudesta.

A lot of people whine and whine about piracy but forget about the obvious benefit. I'm able to do music for a living today because mp3's opened the door for independent music. It leveled the playing field. People are far more musically educated today than they were 10 years ago. It seriously educated me. There's still a lot of horrible music today, but at least you know about the good stuff.

U know, niin just, kunhan bändit saavat rahaa keikoistaan, fani- tai special-tuotteistaan, jonkin verran levymyynnistäänkin (tai iTunesista tai Spotifysta tms.) ja mahdollisesti silloin tällöin vähästä radiosoitostakin.

RAC - 1979 (ft. Liz Anjos) by RAC

2 kommenttia:

  1. Oho! Jännä. Onhan toi selkeästi tähän päivään tuotu soundi, mutta.. Isona Pumpkins-fanina (tai no ainakin joskus olin) tätä on vähän vaikea silti sulattaa. Jos ei tietäisi alkuperäisestä, saattaisi tästä pitää paljonkin. Ehkä pitää vaan vähän karaista itseään :)

    VastaaPoista
  2. Joo onhan nää klassikoiden versioinnit vähän niin kuin sämpylöitä nälkäiselle, mutta jos ei oo hirveän mustasukkainen, niin kyllä niistä iloa elämäänsä saa.

    Mut as said, onhan se alkuperäinen tosi paljon parempi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...