-->

tiistai 6. syyskuuta 2011

Big Wave Riders - Big Wave Riders EP


Hei! Big Waver Ridersin debyytti-ep on vapaasti kuunneltavissa vielä tänään, joten jos et ole vielä siihen tutustunut niin....

Big Wave Riders EP on bändiä seuranneille turvallinen tapaus, sillä sen seitsemästä kappaleesta viisi on julkaistu jo aiemmin. Big Sound, Republic of the Average ja It's Funny Things Aren't Gonna Change lämmittivät mieltä jo viime vuonna, Skate or Die kuului blogin hehkutetuimpiin biiseihin alkuvuodesta ja Behind These Walls loppukesästä. Ei siis voi pitää suurena yllätyksenä, että mielestäni ep on hyvin onnistunut.

Big Wave Riders on luonut perinteisiä elementtejä käyttämällä ajanmukaisen yhdistelmän kitaravetoista indierockia, joka ei kappalemateriaalinsa puolesta häviä lainkaan ulkomaalaisille verrokeilleen. Bändillä on oma, tunnistettava soundinsa, joka kuulostaa tutulta mutta ei kopioidulta. Usein mainitut The Clash, Stone Roses tai vaikkapa ____________(omavalintainen nyky-indiepumppu) toimivat toki pätevinä referensseinä, mutta suoraan esikuvien palvontaan bändi ei ole sortunut.

Yhtyeen debyytti ei ole täydellinen. Soundillisesti (ts. äänitysteknisesti) se ei ole master class -tasoa, ja vaikka julkaisun hienoimmat hetket ovatkin todella hienoja, ep:llä ei ole varsinaista punaista lankaa. Se on eräänlainen kokoelma tai dokumentti siitä, mitä Big Wave Riders on tehnyt ensimmäisen vuotensa aikana. Tällaisenaankin Big Wave Riders EP on tosin erinomainen käyntikortti bändiltä, joka on alusta asti tiennyt mitä on tekemässä, mistä lähtökohdista ja millä filosofialla.

Aikanaan ilmestyvältä albumilta on syytä odottaa suuria.

edit. Levy on nyt ostettavissa myös iTunesista. Yeah!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...