-->

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Indie videos for 15 minutes!


Aika messevästi erinäisiä hyviä (tai kohtuullisia) videoita on julkaistu viime päivien (tai viikkojen) aikana erinäisiltä hyviltä (tai kohtalaisilta) bändeiltä. Jotkut ovat pelanneet tissikortin, jotkut huumorikortin ja jotkut ei-me-keksitä-oikein-mitään-tehdään-ihan-perusvideo-kortin.

Arctic Monkeys - Suck It and See
Alex Turnerin & kumppaneiden erinomaisen nelosalbumin nimibiisi sai kylkeensä videon, jossa ollaan pahiksia, ajetaan moottor'pyörillä, leikitään koiran kanssa, uidaan toplessina altaassa, paneskellaan kiihkeästi ja muutenkin ollaan rebeleitä ja nuoria ja sen sellaisia. Tarjolla on napakkaa Bonnie & Clyde -vibaa.


The Big Pink - Stay Gold
The Big Pinkin takaisinpaluu-biisi ja -video oli aika tavanomainen. Tai positiivisen tavanomainen, eli näkökulmasta ja odotuksista riippuen joko pettymys tai tervetullut piristys. Videossa satsataan värikkääseen kuvakerrontaan, hidastettuihin liikkeisiin ja muihin perusjuttuihin. Parempaakin voisi odottaa.


Cut Copy - Blink And You'll Miss A Revolution
Nyt on lähdetty fantasia-apinoiden, irtokäsien, irtopäiden, lieskojen, luolien ja yleismaallisen mystiikan maailmaan. Jotenkin aina kun tanssittavaa musiikkia tekevä kokoonpano lähtee fantastisille poluille tallaamaan on sellainen olo, että nyt bändin pojat ovat vetäneet muutakin kuin horsmaa. Biisi on tykkiässä.


Big Troubles - Sad Girls
Antin (tänks to Ääniä-blogin Jussin) yhdeksi suosikkikokoonpanoksi nousseen Big Troublesin Sad Girls sai kylkeensä arvoisensa videon. Dork Squad. Tietokoneita. Teknologiaa. Epäilyttävää toimintaa. Pehmoankka. Female Trouble. Hikoilua. Kuvaputkimonitoreita. Viettely-yritys. Pakit. Teenagefanclubmaisessa otteessaan biisi on täyttä kultaa.


Neon Indian - Polish Girl
Yksi syksyn parhaista kappaleista yhdistettynä retrofuturismiin. Muodikasta kai. Ainakin jos hitsausmaski luetaan muodikkaaksi. Jostakin vempeleestä jää sininen vana, jota aina välillä vedellään pitkin kujia. Osa elektroniikasta on vanhaa tai itsetehtyä, mikä toki sopii Neon Indianille siinä mielessä, että Alan Palomo on itsekin tehnyt ja myynyt omia pikkusyntikoitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...