-->

perjantai 16. syyskuuta 2011

Best Tracks of August

Nyt työt seis ja elokuun parhaita biisejä kuuntelemaan! Tarjolla on jälleen sekä koti- että ulkomaisia kappaleita, jotkut uunituoreita, jotkut singlen tai videojulkaisun takia ajankohtaisia, yksi remake ja niin edelleen. Jotenkin on tosin sellainen olo, että parikolme kappaletta on jäänyt listan ulkopuolelle. Ehkä jokin kuluneen vuoden korjausliike parhaiden biisien suhteen on tulossa. Tai sitten ei.

#16 Delay Trees - Songs
Yeah baby yeah! Hyvä maanantai. Lomaa jälkellä vielä kaksi viikkoa. Uusi iPad. Uudet makuuhuoneen hyllyt. Delay Treesin uusi ep. Kaikki on hyvin.

  Songs by Delay Trees 

#15 Air France - It Feels Good To Be Around You
Niin että pieni research, jotta päästään oikealle levelille. Göteborg. Joel Karlsson ja Henrik Markstedt. Pitchfork kehui No Way Down ep:n pilviin vuonna 2008. Kaikki odottavat kokonaista albumia. Uusi biisi antaa lupauksen kokonaisesta albumista. Post-rave bliss. Beach foam pop. Balearic disco.

Air France - It Feels Good To Be Around You by stopshakehoneygo

#14 Jens Lekman - An Argument With Myself
Nykynäkövinkkelistä katsottuna se kuulostaa jonkin verran Vampire Weekendiltä (edit. Tai eikä kuulosta. Miltä kuulostaa? En minä tiedä. Ehkä The Smithsiltä? Ei siltäkään. Paul Simonilta? Fuck you. No, you fuck you.), mikä on omalla tavallaan aika jännää.

Jens Lekman - An Argument With Myself by theinsound

#13 School Knights - Don't Runaway (Fight Song)
Levy on täynnä garagepunkahtavan kaikuindien peruselementtejä, amerikkalaista high school -elämää, pienimuotoista angstia ja kyseiseen ikään sopivaa huumoria. Äänenlaadullisesti School Knights vetää välillä niin rennon lo-fisti, että oikein sydäntä lämmittää.

11 Don't Runaway (fight song).mp3 by DRACULA HORSE

#12 Purity Ring - Belispeak
Ungirthed oli kivahko (joidenkin mielestä u s k o m a t o n) pling-plongailu ja Lofticries kivahko (joidenkin mielestä u s k o m a t o n) pling-plongailu. Belispeak on niin ikään kivahko (joidenkin mielestä u s k o m a t o n) pling-plongailu. Pattern alkaa olla aika lailla niinku clear niinku.

Belispeak by PURITY RING

#11 Still Corners - Cuckoo
Ovatko ns. kaikki muut kuunnelleet Still Cornersia? Onko Tessa Murray kaikkien muidenkin mielestä jotenkin vangitsevan näköinen ja oloinen beibi? Onko tämä cinemaanista musiikkia? Voiko musiikki olla cinemaanista? Mitä cinemaaninen tarkoittaa?


#10 Aves - You, Lucid
Biisin groove on kohdallaan, soundi samalla tavalla lush kuin aikaisemmin julkaistussa biisissä Shoreline, ehkä jopa vähän enemmän, punchline/hook kohdallaan, synapomputus ja harpulta kuulostavat korkeat äänet kauniita ja kokonaisuus tyylikäs. Ei vuoda mistään.

Aves - You, Lucid by ▲ves

#9 James Blake & Bon Iver - Fall Creek Boys Choir
Ja sitten jossain dramaattisessa haastattelussa miehet paljastavat asian oikean laidan ja kaikki indiepoikaset ja -tyttöset ovat ihan että NOOOOOOOOUUUUUUUUUUUU! että mun uskoni neroihin on tiessään, että mua on huijattu, että mitä mää nyt teen tälle mun Indie Fox 4eva -tatuoinnille?


#8 Girls - Honey Bunny
Honey Bunny lienee taktisesti valittu aurinkoinen popbiisi Vomitin itsesäälin ja alakuloisen toiveikkuuden jälkeen. Soundillisesti kappale seilailee, näkökulmasta riippuen, 60-lukulaisissa beachtunnelmissa tai 70-lukulaisissa purkkapopfiiliksissa, kevyesti, tarttuvasti, hyväntuulisesti ja koukuttavasti.


#7 Warpaint - Billie Holiday
No jopas nyt. Aivan kipeän hieno biisi Warpaintilta. Upea. Maagisehko. Tykkiässähkö. On jopa vähän hölmöä, että biisi on kolme vuotta vanha. Siis käytännössä, vaikka se on myös yhtyeen tuore single. Mutta hölmöä siinä mielessä, etten ollut kuullut sitä aikaisemmin.#6 Neon Indian - Polish Girl
Polish Girl on julkaistuista esityksistä tarttuvin ja itse asiassa ensimmäinen, joka saa Antin uskomaan, että 13. syyskuuta julkaistava albumi Era Extraña saattaa olla oivallistakin parempi. Kappale etenee toistuvilla synariffeillä, tremolopurkauksilla ja tanssittavalla beatillä, joka on enemmän synapop kuin chillwave. Laulustakin saa selvän. Biisin repeat factor on valtava.

  Neon Indian - Polish Girl by artsandcraftsmx 

#5 Youth Lagoon - July
Kappale kulkee yksinkertaisella soinutuksella ja tavanomaisella lo-fi-soundilla, mutta onnistuu kasvamaan kuin vahingossa kymmeniä vastaavilla elementeilla varustettuja kappaleita suuremmaksi. Neljän soinnun vaihtelu on harvoin kuulostanut yhtä tenhoavalta kuin biisin loppuhehkutuksessa.

  July by Youth Lagoon

#4 Atlas Sound - Terra Incognita
Atlas Soundin juuri julkaistu biisi Terra Incognita on tajuttoman hyvä. Omalla tavallaan se on kehujen sweet spotissa siinä mielessä, että monet hypentappamiseen erikoistuneet henkilöt eivät tunne Bradford Coxin sooloprojektia tarpeeksi hyvin a) kuunnellakseen biisejä, b) huomatakseen muiden kehuja tai c) synnyttääkseen backlash-reaktion.

Atlas Sound - Terra Incognita by stopshakehoneygo

#3 Wavves - I Wanna Meet Dave Grohl
I Wanna Meet Dave Grohl on riemastuttavaa nuorisopunkrokkia popahtavalla melodialla, hauskalla sanoituksella ja uljaasti feedbackaavilla kitaroilla. Kitarariffikin on niin kuin kaikki hyvät riffit - yksinkertainen, tarttuva ja niin helppo, että idioottikin osaa sen soittaa.

Wavves - I Wanna Meet Dave Grohl by stopshakehoneygo

#2 Regina - Unessa
Biisi on kesän keikoilta tuttu tunnelmointi, joka ei ole yhtä popmaisen tarttuva kuin Jos et sä soita tai Haluan sinut, mutta kuitenkin samalla tavalla kaikuisasti kitaravetoinen, kevyt ja leijuvuudessaan ihastuttava. Poppareilla lienee tosin jälleen suuria vaikeuksia saada selvää Iisan laulamista sanoista.

[Flash 9 is required to listen to audio.]

#1 French Films - This Dead Town
This Dead Town avaa 21. syyskuuta julkaistavan Imaginary Future -albumin komeasti. Tanssittavuudessaan ja tarttuvuudessaan se ei ole aivan Convictin veroinen, mutta kappaleessa on tiettyä singalong-potentiaalia ja stomp-your-feetmaisuutta, jotka tekevät siitä ns. kutkuttavan tapauksen. Viimeistään kertosäkeen kuoro nostaa biisin letkeään lentoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...