-->

lauantai 17. syyskuuta 2011

Daft Punk – Drive


Semisti odotettu ja semisti kirjoittelua herättänyt Daft Punkin lost track vuodelta 1994 julkaistiin eilen illalla. Vanhalta DAT-nauhalta löytynyt jytkytys Drive on osa Soma Recordsin 20-vuotisjuhlakokoelmaa.

Siihen kai sydämentykytystä nostattavat asiat jäävätkin. Nyt kuultava versio on reilut kaksi minuuttia pitkä preview, ja itse kappale on ihan syystä jäänyt ilman aikaisempaa julkaisua. Driven rytmi tarttunee toki kiinni happopäiseen discoilijaan ja tietysti kappaleen historiallinen arvo on ainakin jonkinlainen, mutta ei tässä mistään kadonneesta helmestä tai klassikosta puhuta.

Soma Recordsin (tuolloin vielä Soma Quality Recordings) perustaja Stuart Macmillan voi kiittää itseään oltuaan paitsi oikeassa paikassa oikeaan aikaan, myös ymmärtäneensä Daft Punkin potentiaalin. Soma julkaisi aikanaan vuonna 1994 duon debyyttisinglen The New Wave ja vielä seuraavana vuonna Da Funkin ennen kuin Thomas Bangalter ja Guy-Manuel de Homem-Christo kirjoittivat sopimuksen Virginin kanssa ja asiat alkoivat vyöryä kohti maailmanluokan meininkiä.

Soma Records: 20 Years julkaistaan 19. syyskuuta.

Daft Punk - Drive Unreleased 1994 (Preview) by soma

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...