-->

keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Paavoharju - Ikkunat näkevät


On ollut aika, jolloin olin huomattavasti tiukempi sen suhteen, mikä musiikki on maailman parasta, tai mikä ylipäätään voi olla sitä. Ajattelin, että viiteen tähteen tai 10.0:aan vaaditaan sävellyksellisen, sanoituksellisen, rytmillisen ja soundillisen mestaruuden lisäksi poikkeuksellista omaperäisyyttä ja emotionaalista sitoutumista. Siis sellaista neroutta, jota Paavoharjun musiikissa parhaimmillaan on.

Nykyään tiedän paremmin siinä mielessä, että musiikissa - niin kuin taiteessa yleensäkin - vastaanottajassa heräävä tuntemus on tärkeämpi kuin mikään lähettäjän kokema. On hyvin mahdollista, että känninen huumoriretkue vetäisee vasurilla levylle jotain, joka päältä päin on täysin samaa kuin tuhannet muut samankaltaiset tuotokset, mutta joka jotenkin onnistuu koskettamaan ihmisiä. Samaten on mahdollista saada aikaan musiikkia täysin laskelmoiduista ja kaupallisuuden ehdoilla toimivista lähtökohdista.

Mutta on se silti aina vain hienoa, kun joku asialleen omistautunut ihminen osuu kymppiin. Sitä vastaan on keskitien popmusiikin vaikea kilpailla.

Paavoharju: Ikkunat näkevät by Fonal Records

Paavoharjun Ikkunat näkevät -ep ilmestyy 4. heinäkuuta. Sen voi tilata itselleen Fonalin nettikaupasta. Aiheen mukaisia t-paitoja riittää 100:lle.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...