-->

perjantai 5. elokuuta 2011

Ladytron - MirageJoskus on vaikea olla joko aikaansa vähän edellä tai täsmällisesti siinä kiinni. Varsinkin, jos ei ole alun perin tiennyt olevansa kumpaakaan. Vaarana on, että kun aika etenee, alkaa itse pikku hiljaa jäädä siitä yhä enemmän ja enemmän jälkeen.

Ladytron kuulosti 2000-luvun alussa todella tuoreelta, koska tuolloin 80-lukulainen elektroninen musiikki ei ollut samanlainen standardi soundillisten vaikutteiden hakemisessa kuin se on nykyään. Yhtye nimettiin osaksi electroclash-genreä, vaikka sekä maantieteellisesti että ideologisesti sillä ei ollut paljoakaan yhteyttä vaikkapa Fischerspooneriin, Miss Kittiniin tai Peachesiin.

Yhtye julkaisee viidennen studioalbuminsa Gravity the Seducer 12. syyskuuta. Mirage on levyn tuorein etukäteislohkaisu. Ladytron kuulostaa sillä hyvin pitkälti samalta kuin se on kuulostanut aina. Jos vuosi olisi 2001, biisiä pidettäisiin jopa nerokkaana irtiottona kitararockista ja 90-luvusta, mutta koska nyt eletään vuotta 2011, se on... hmmm... hieman vanhahtava.

Sinänsä asiassa ei ole mitään vikaa. Bändien ei ole pakko säntäillä uusien albumiensa kanssa uusiin suuntiin, ja esimerkiksi Ramonesin tai AC/DC:n metodi toimii (tai toimi) niin kauan kuin levyn biiseistä edes jotkut ovat a-luokkaisia oman lajityyppinsä edustajia. Ladytron on elektronisen musiikin puolella vähän samassa asemassa kuin vaikkapa Oasis oli ennen hajoamistaan tai The Strokes on nyt. Se ei edusta enää musiikin kuuminta kärkeä, mutta pysyy mukana pelissä, jos kappalemateriaali on tarpeeksi vahvaa.

Ainakin vielä on.

Ladytron - Mirage by nettwerkmusicgroup

2 kommenttia:

  1. Mirage on ihan ookoo, mutta se onkin uuden levyn parhaasta päästä. Ladytronin viimeisen viiden vuoden dreampop-linja on ollut koko ajan enemmän isojen soundimaisemien maalailuja. Nyt sellainen 2000-luvun alun analoginen pulputus kuulostaisi taas tuoreemmalta. Kuuntelin uuden levyn eilen pari kertaa läpi ja Velociferolla vaan oli niin paljon parempia biisejä. Muutenkin tää on vähän kuin Helen Marnien soololevy.

    VastaaPoista
  2. Mulla mielenkiinto on laskenut levy levyltä, mutta oon silti pysytellyt mukana, koska Ladytron tekee ns. ihan hyvää musiikkia. Jotenkin ajattelin, että uusissa levyissä erilaista olisi vain lisääntynyt kaiun käyttö, mutta onhan näissä muutakin.

    604 on silti klassikkolevy.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...