-->

tiistai 30. elokuuta 2011

Best Tracks of July

Heinäkuun parhaat biisit, baby! Uusia biisejä, biisejä heinäkuussa julkaistuilta albumeilta, biisejä heinäkuussa julkaistuilta videoilta, hyviä biisejä, Antin suosikkeja. Jos jotain painotuksia hakee, niin ehkä remixit ja coverit saattaisivat olla korkeammalla, jos ne olisivat originaaleja, mutta muuten ei ainakaan mitään tarkoituksellista.

Kappaleiden nimiä klikkaamalla pääsee halutessaan alkuperäiseen postaukseen.

#17 The Casbah - Chevy 59 (Ridin' With Da Hood Down)
Nyt on taas lupaavaa ja potentiaalista tekemistä to the maximum. Uusi biisi pitkään hiljaiseloa viettäneeltä The Casbahilta (joskus Vaasasta kotoisin, nyt kai pääkaupunkiseudulta). Rennosti groovaavan Chevy 59:n soundi on demomainen ja lo-fi (koska se on demo), mutta tällaisenaankin kappale on oivallinen handclapperi & feetstompperi & headnodderi.

Chevy 59 (Ridin' With Da Hood Down) Demo by The Casbah

#16 Best Coast - Boyfriend (Lindstrøm Remix)
Jopas on Lindstrøm tehnytkin yllättävän marssin Best Coastin viime kesän hitistä Boyfriend. Jotenkin tosi hyvä. Vähän Motownia, vähän hassuja joulukelloja, vähän erilaista soinnutusta ja vähän viihteellistä synastringiä. Oivallinen tulkinta.

Best Coast - Boyfriend (Lindstrom Remix) by stopshakehoneygo

#15 Astrid Swan - Shady Lane (Pavement cover)
Kuten edellisen Box Elderinkin kohdalla, biisi on sovitettu uuteen uskoon, muttei kuitenkaan väännetty luonnottomaan tai tunnistamattomaan muotoon. Levy-yhtiön tiedotteeseen kirjoitettu lause Astrid Swan tackles the song in more electronic fashion, 80′s drums mix with Prince style synths and a Disney swirl on aika kivasti aseteltu.

Astrid Swan - Shady Lane by Soliti

#14 Minä ja Ville Ahonen - Jumalalta
Uusi biisi Minä ja Ville Ahoselta. Jopa rokkibiisi. Soundi vähän kummallinen. Ei siis soitannallisesti, vaan äänitysteknisesti. Sanoitus erinomainen. Onko kova? Onko todella kova? Onko innostuttavaa tunnetta aiheuttava?

Minä ja Ville Ahonen - Jumalalta by Universalfi

#13 Pepper Rabbit - Rose Mary Stretch
Edellinen toimikoon johdatuksena sille, että nyt taas lähtee aika hyvin. Bongasin Rose Mary Strechin Hype Machinen kesäkuun radio-ohjelmasta ja ihastuin heti. Kaikki on kohdallaan, kolmijakoista rytmiikkaa, 60-lukulaista soundimaailmaa ja komeasti kajahtavaa kertsiä myöten.

Rose Mary Stretch by Pepper Rabbit

#12 Southern Shores - Bonfire
Kovia aikoja ja kovia tapahtumia. Kaipaan musiikkia, jonka tiedotteessa kehutaan omaa artistia niin kuin Southern Shoresia kehutaan.

Southern Shores - Bonfire by CASCINE

#11 Black Lips - New Direction
Turhan kauan piti Antinkin tajuntaan takoa, että kuuntele nyt Antti hyvä Black Lipsiä, että se on aivan sairaan ihastuttava summerpunkish-feelgood-love-ev'rybody-band.


#10 Mirel Wagner - No Death
Joitakin päiviä sitten Wagner julkaisi videon kappaleeseensa No Death. Sen visuaalinen ilme mukailee pitkälti albumin tunnelmia. No death can tear us apart, Wagner laulaa, ja saa sanansa kuulostamaan siltä, että hän tarkoittaa niistä jokaista. Nauru ei ole herkässä.


#9 WU LYF – Brooklyn Girls
Kappale on muutenkin hieman erilainen verrattuna loistavan Go Tell Fire to the Mountain -albumin materiaaliin. Se on rauhallisuudessaan ja yksinkertaisessa melodisuudessaan jopa sympaattinen, eikä ollenkaan niin aggresiivinen tai isosti julistava kuin valtaosa albumin kappaleista. Kaikuisat kitarat helisevät tosin samalla tavalla tutusti.

WU LYF – Brooklyn Girls by pmwtumblr

#8 Saskatchewan - Death & Taxes
Yritimme pelastaa tilanteen pyytämällä dj:tä soittamaan Anthraxin I'm the Manin, että edes jollakulla olisi hauskaa. Ei soittanut.

Death & Taxes by Saskatchewan

#7 Big Troubles - Misery
Voi veljet, veljien pojat, veljien siskot, lapset, vanhemmat, serkut ja sukulaiset! Jopa on vetävä ralli Big Troublesilta. Jussi kirjoitti biisistä eilen omaan Ääniä-blogiinsa ja oli vähän niin kuin pakko viedä ilosanomaa eteenpäin.

Big Troubles - Misery by stopshakehoneygo

#6 Aves - Shoreline
Avesin musiikki on ajassa kiinni olevaa, utuisesti kaikuista ja rennosti groovaavaa, kesään sopivaa poppailua (tai chillailua tai weivailua tai vastaavaa), josta on helppo pitää. Pitää olla tyytyväinen, että Suomessa on tällainen yhtye.

Aves - Shoreline by ▲ves

#5 Summer Camp - Better Off Without You
Eli siis, kun levymyynti sakkaa, on tarjottava jotain muuta. Limited edition -julkaisut ja t-paita-avaimenperä-lippalakki-cd-dvd-combot ovat perusmateriaalia, mutta jos bändillä on oikea fanbase, muutakin kannattaa tarjota. Summer Camp tarjoaa myös esimerkiksi leivonnaisia ja käsin kirjoitettuja sanoitusvihkosia.

Summer Camp - Better Off Without You by MarissaARoss

#4 Beirut - Santa Fe
Olen miettinyt, lopetanko fiilikseltään aurinkoisten kappaleiden kuuntelun syksyllä, kun loskat ja tummat yöt ja kylmyydet ja väärinpäin olevat suut ja autojen piruilevat takavalot saapuvat. Vai tarvitsenko silloin Beirutin kaltaisia yhtyeitä ja Santa Fen kaltaisia biisejä enemmän kuin koskaan.

Beirut - Santa Fe by Revolver USA

#3 The New Tigers - Pocketful Of Sand
The New Tigers onnistuu muutamastakin syystä. Pocketful Of Sand etenee luonnollisesti ja pakottomasti yksinkertaisten kaikuriffiensä varassa, ilman yliyrittämistä. Ensimmäisillä kuuntelukerroilla kappaleesta jää mieleen lähinnä heleä särökitarasoundi, mutta pikku hiljaa biisin kaunis laulumelodia alkaa uida sisään. Dynamiikan ja eri osien vaihtelut ovat hienovaraisia, mutta ne onnistuvat kannattamaan biisiä hienosti alusta loppuun. Lisäksi Pocketful Of Sand muuttuu paremmaksi kuuntelukertojen lisääntyessä, lähinnä monisyisten äänitekstuuriensa ansiosta.

The New Tigers : Pocketful Of Sand by Soliti

#2 M83 - Midnight City
Näyttäisi myös siltä, että saksofoni on vuoden 2011 muotisoitin. Shine 2009, The Rapture, The Destroyer, M83. Niinku että you do the math. Tuomo Ruutukin kävi soittamassa kyseistä vempelettä polttareidensa kunniaksi Popedan Tammerfestin keikalla. Jos siis olet juuri nauhoittamassa biisiä, sinkkua, ep:tä tai jopa albumia, niin puhelinsoitto osaavalle fonistille ja sassiin.

#1 Girls - Vomit
Yleensä yhtyeet joko kertovat kappaleillaan tarinan tai luovat kuvan jostakin hetkestä. Girls onnistuu kertomaan tarinoita tunnetiloja muuttamalla, ilman alleviivattua narratiivia. Yhtyeen eeppisimmät biisit eivät kuitenkaan käänny puolihumoristisiksi rockoopperoiksi, vaan ne kehittyvät hienovaraisesti, jopa niin, ettei asiaan välttämättä kiinnitä ollenkaan huomiota. Se on uskomaton taito.

Girls, "Vomit" by The FADER

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...