-->

keskiviikko 24. elokuuta 2011

OK Go esittää Muppet Show Theme Songin (feat. The Muppets), on musiikillisesti aika paska, eikä video ole edes kovin hauska


Miltähän OK Gosta tuntuu? Chicagolaiskokoonpano oli kelpo poprockbändi muutamalla hyvällä biisillä, teki halvalla videon, josta tuli paitsi megaluokan Youtube-hitti, myös esimerkki kaikille muille siitä, mitä mainonnallisia mahdollisuuksia innovatiivisella ja hyvällä idealla varustetulla musiikkivideolla nettimaailmassa on, jäi hauskojen videoidensa vangiksi, teki lisää hauskoja videoita, ja jotenkin näytti menettävän senkin vähän biisienkirjoitustaidon, joka sillä oli. Ja nyt edes videot eivät ole enää niin hauskoja.

Tai joo. Uuden The Muppets -videon loppu on hauska ja saattaa tuntua vielä hauskemmalta silloin, kun itsellä on hysteerishenkinen hihittelyhauska olo, mutta muuten bändin nykytekemistä ympäröi keskinkertaisuus ja väsynyt yrittäminen.

Jos otamme orkesterin ja laitamme sen yhteen Muppettien kanssa, lopputulos on yleensä hyvä, koska peruslähtökohta riitää. Eipä Weezerin Keep Fishinkään nyt varsinainen uusien ideoiden ajatushautomo ollut, mutta kymmenen vuotta sitten ajatus oli tuore (tai ns. nu-tuore) ja yllättävä. OK Go & The Muppets -yhteistyöltä olisi odottanut muutakin kuin lisää sitä samaa. Pientä sekoilua, isompaa sekoilua, tutut hahmot, huutoa, räjähdys. Lisää huutoa. Klassikkobiisi heikosti sovitettuna.

Niin että miltähän OK Gosta tuntuu? Ovatko he tyytyväisiä nykyisiin mainossopimuksiinsa ja hauskoihin videoihinsa ja yhteistyöhönsä Disneyn kanssa ja yhä nuoremmille suunnattuihin tuotteisiinsa ja kohta minimaaliseksi kutistettuun musiikilliseen antiinsa? Elävätkö he onnellista Hollywood-elämää lompakot täynnä rahaa?

Vai ovatko he vain ajautuneet tilanteeseen, jossa heidän on rahan ja maineen puolesta järkevä (ja pakko) olla, vaikka oikeasti he haluaisivat tehdä uransa aikana edes yhden hyvän albumin?

3 kommenttia:

  1. some really cool music! too bad i don't understand anything :') hope after my exchange to finland i understand a bit. but bring on the music

    VastaaPoista
  2. Ajattelin ekaksi tuosta tekstistä (jolla on hauska otsikko), että kyllä sä nyt vähän liioittelet, ei se biisi voi niin huono olla.

    ..No, on se. Kamalaa.

    VastaaPoista
  3. Wanderlust: Yeah! If you want to have a really distorted view of what i'm writing, try Google Translate. Results are usually quite funny.

    Bubble: Tässä on saatu ns. varma kiitettävä pilattua jotenkin kummallisesti. Ehkä lapset tykkäävät.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...