-->

perjantai 5. elokuuta 2011

Revival Hymns - Path of GraceRadiohommissa on huomannut sen, että valtaosa aloittelevista bändeistä on aivan kamalia. Siis todella kamalia. Niin kamalia, että jo demojen kansista huomaa totaalisen näkemyksen puutteen, niin biisien, soundien, sävellysten, (erityisesti) sanoitusten ja imagon puolesta. Olisiko ehkä niin, että lähetetyistä omakustanteista noin yksi levy kahdestakymmenestä on edes keskitasoinen. Ja luonnollisesti vielä harvempi tuotos on loistava.

Siksi onkin aina hienoa tutustua sellaisiin kotimaisiin orkestereihin, jotka ovat nuoresta iästään huolimatta oikeasti hyviä. Reilu viikko sitten minua lähestyi sähköpostitse yksi sellainen.

Revival Hymns on kesällä 2010 perustettu tamperelaisyhtye. Bändi julkaisi heinäkuun lopussa omakustanteena debyyttialbuminsa Feather. Orkesteri kuvaa musiikkiaan indie/shoegaze/rock/jumitteluksi, mikä on varsin pätevä yleiskuvaus.

Keskimääräisiin shoegazereihin verrattuna Revival Hymnsin kappaleet ovat olemukseltaan itsevarmempia ja jylhempiä. Meaning, vaikka yhtye tuijottelisikin kenkiinsä kappaleiden hiljaisissa kohdissa, voimakkaimmat hetket soitetaan dramaattisesti ja suurella tunteella.

Yhtyeen musiikissa soi myös tietty skandinaavisuus tai jopa suomalaisuus, joka kuuluu kaikuisen rockahtavissa soundeissa ja varsinkin melodioissa. Dynamiikan muutokset ja melankoliset sävelet saattavat tehdä Revival Hymnsistä helpommin lähestyttävän ainakin sille kuuntelijaryhmälle, joka on tottunut synkän Pohjolan raskaisiin tunnelmiin. Rauhassa kehittyvät sovitukset ja biisien mitat kertovat siitä, ettei tällä musiikilla suoranaisesti tähdätä radiosoittoon. Toisaalta, vaikka albumin kappaleet onkin rakennettu huolella, lisästä studiohinkkaamisesta olisi saattanut olla hyötyä, erityisesti lauluosuuksien kohdalla.

Saksalainen I.Corrupt.Records julkaisee Featherin vinyylinä lokakuussa. Albumin voi kuunnella ja ladata myös Bandcampin kautta. Path of Grace lienee levyn helpoimmin lähestyttävä kappale.

Path of Grace by Revival Hymns

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...