-->

perjantai 7. tammikuuta 2011

classic: The Clash - Clampdown (and playlist)


Toissapäivänä kirjoittelin paluun tekevästä Strokesista, joka on soittanut livecoverina muun muassa Clashin klassikkobiisiä Clampdown. Siitä tulikin mieleeni, että Clash on all-time-greatest-bands-listallani top3:ssa.

Valtaosa ihmisistä tietää Clashiltä vain neljä biisiä - Should I Stay or Should I Go, London Calling, Rock the Casbah ja I Fought the Law - ja niistäkin vain kolme on Strummer-Jones-kaksikon käsialaa. Hyvin usein olen miettinyt, että voi pojat ja tytöt jos tietäisitte.

Olin tehnyt loppukesästä omiin tarkoituksiini soittolistan, jossa ei näitä tunnetuimpia ralleja ollut. Ajattelin, että julkisen soittolistan tekeminen Clashista olisi vähän sama kuin julkisen soittolistan tekeminen Joy Divisionista. Niinkuettä what's the point? Kun nyt kuitenkin pitkästä aikaa kuuntelin listaani, huomasin sen olevan aika hyvä. Siinä on vain viiden tähden (okei, pari neljän) biisejä, mutta ei yhtään rockradioiden (tiedän edustavani itse yhtä) puhkisoittamaa kappaletta. Capital Radio, Clampdown, London's Burning, Bankrobber, Garageland, Straigth to Hell etc. Mikään yhtye 2000-luvulla ei ole pystynyt näitä ylittämään.

Clash-diggareille nämä ovat tietysti peruskauraa, mutta jos et ole bändiin koskaan tarkemmin tutustunut, varaa noin tunti aikaa ja nauti.

spotify: The Clash - 2nd level not 3rd

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...