-->

torstai 27. tammikuuta 2011

Datarock - Catcher in the Rye


Olin ehtinyt kokonaan unohtaa Datarockin. Pidin paljonkin bändin vuonna 2005 ilmestyneestä dybeetistä (typo, jota en aio korjata) Datarock Datarock, jolla oli muun muassa hillittömyyden perinteiset asteet ylittävät biisit Computer Camp Love ja Princess. Vuoden 2009 albumi Red meni minulta 100% ohi.

Nyt Norjan hulivilit ovat julkaisemassa Catcher in the Ryen paitsi digitaalisena eepeenä, myös fyysisenä USB-sinkkuna. Tikulla on mainostekstin mukaan 105 bonusbiisiä, 1500 valokuvaa, 20 musiikkivideota ja 60 minuutin mittainen konserttifilmatisointi. Neljän gigan kokoinen USB-tikku julkaistaan rajoitettuna painoksena ja pakataan suht hienosti.


Itse biisi on hölmö, tanssittava, intertekstuaalinen ja muutenkin datarockmainen. Kitara on napattu Televisionin Marquee Moonista, kertsin aijaijaijattelussa viitataan Talking Headsin Psycho Killeriin ja kertosäkeen sävel kuulostaa (ok, 5 x ehkä) vähän Clashin Three Card Trickin vastaavalta. J. D. Salinger -viittaus on tietysti ilmeinen.

Tämä on hyvän tuulen musiikkia.

Datarock - Catcher In The Rye by rodrigoxido

2 kommenttia:

  1. Vakuuttavasti bongattu lähteet! Onko oma "riisöörtsi"?

    Red-levy on muistaakseni todella turha.

    VastaaPoista
  2. On kyllä ihan oma, mutta täytyy sanoa, että Television, Talking Heads ja Clash ovat aina olleet mulle tosi tärkeitä yhtyeitä, ja Sieppari ruispellossa yksi nuoruuden suosikkikirjoja.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...