-->

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Tampere on okei on okei


Tampereella on loppu- ja alkuvuodesta ollut paljon puhetta Tampere on okei -hankkeesta. Ajatuksena on viedä tamperelaista kulttuuriosaamista Turkuun kerran kuussa. "Kulttuuriosaamisella" tarkoitetaan tässä tapauksessa modernimpaa ja katu-uskottavampaa menoa ja meininkiä.

Tampereella on viimeisen kahden vuosikymmenen aikana opittu järjestämään ammattitaitoisesti ns. koko kansan tapahtumia. Esimerkiksi Tammerfest, Teatterikesä ja Kukkaisviikot keräävät kymmeniätuhansia ihmisiä kaupungin keskustaan, osin kulttuurista tai rockibändeistä nauttimaan, osin kaljaa kittaamaan. Sauna Open Airia nyt ei voi koko kansan festarina pitää, mutta sekin vetää Eteläpuistoon vuosittain 22 000 - 23 000 ihmistä.

Tampere on okei vetelee eri naruista. Turkuun viedään indie- ja rytmimusiikkia, lyhytelokuvia, tamperelaista sarjakuvaa (esim. Pauli Kallion 25-vuotisjuhlaa juhlistetaan helmikuussa), burleskia jne. Periaatteessa siis sellaista kulttuurin laitaa, joka ei Suomessa viisinumeroisia yleisömääriä yleensä kerää.

Minulla olisi yksi toive Hietalan Antille ja kumppaneille. Tuottakaa ensi vuonna samalla julkisella profiililla ja samalla (edit. tai samankaltaisella) kattauksella hankkeen ohjelma myös Tampereelle. Niin, että myös ne ns. koko kansan tapahtumia kuluttavat ihmiset uskaltautuvat mukaan.

DJ ON OKEI - Lyhyt katsaus tamperelaiseen klubikulttuuriin. from Juxtalab Creative Solutions on Vimeo.


Ensimmäinen invaasio järjestetään tänään torstaina 20.1. Turun Klubilla.

Täältä lisää:
Tampere on okei
Klubi
Luova Tampere
Tampere Film Festival
We Are Home

2 kommenttia:

  1. Jotenkin tuntuu että mun tamperelaisena olis pitäny olla kuullu tästä...

    VastaaPoista
  2. Ehkä kun itse työkseni seuraan näitä paikkallisia uutisvirtoja niin tää tuntuu olevan monessa paikassa, mutta eihän se tietenkään jokaista tamperelaista tavoita.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...