-->

tiistai 25. tammikuuta 2011

Big Audio Dynamite is back back back!


Mick Jones on aina ollut minulle suurempi sankari kuin Joe Strummer. Syy on ehkä jopa naurettava. Should I Stay or Should I Go soi 90-luvun alussa Leviksen mainoksessa, mikä nosti kappaleen myös hetkeksi sinkkulistoille, ainakin Briteissä. Katsoin Music Televisionilta biisin videota ja ajattelin, että tuossahan on tyylikkään näköinen tyyppi.

Sittemmin minusta tuli intohimoinen Clash-fani. Omistan yhtyeen kaikki albumit, pari seiskatuumaista, pari virallista live-levyä ja pari epävirallista kokoelmaa/livelevyä. Iso osa Clashin julkaisuista on hyllyssäni sekä vinyylinä että ceedeenä. Kahdessa omistamassani takissa on Clash-rintamerkki. Meillä on Clash-aiheiset lasinaluset.

Kaiken pitäisi olla kohdallaan Big Audio Dynamiten comebackia varten. Ongelma on vain siinä, etten ole ikinä onnistunut ymmärtämään bändin musiikkia.Mick Jones perusti Big Audio Dynamiten erottuaan Clashista 80-luvun puolessa välissä. Bändi vaikutti erilaisissa kokoonpanoissa aina 90-luvun loppuun saakka ja julkaisi laskutavasta riippuen 8-9 studioalbumia. Yhtyeen musiikkia on kuvattu rock-hiphop-reggaeksi, koska siinä yhdistyivät urbaanit biitit, samplejen käyttö ja rokkikitarointi.

Ensimmäiseen Big Audio Dynamiteen kuuluivat Mick Jones, Don Letts, Dan Donovan, Leo Williams ja Greg Roberts. Tämä porukka julkaisi neljä levyä, kunnes Mick Jones hajoitti yhtyeen 80-luvun lopussa. (Tai sitten muu porukka päätti yhteistuumin lähteä bändistä.)

Nyt alkuperäinen Big Audio Dynamite tekee comebackin, johon kuuluu brittikiertue, muutamia ulkomaan keikkoja ja esiintyminen Coachellassa.

En tiedä, kuullaanko keikoilla esimerkiksi C'mon Every Beatboxia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...