-->

lauantai 5. maaliskuuta 2011

Best Tracks of February

Sain viimeinkin tehtyä listan helmikuun parhaista biiseistä. Valtosa on julkaistu ensimmäistä kertaa helmikuussa, osasta on julkaistu video helmikuussa, osan olen löytänyt helmikuussa. No logic, periaatteessa.

Best Tracks of January -lista on tässä.

Biisin nimeä klikkaamalla pääsee alkuperäiseen postaukseen.

#17 School Knights - Fuck the Beach
Rahola oli jossain vaiheessa niin suosittu, että sinne virtasi nuorisoa myös kauempaa. Puhutaan siis aidosti sadoista nuorista, ei kymmenistä. Muualta tulleet tunnisti siitä, että he juoksivat pakoon poliisia.

School Knights - Fuck The Beach by Music For Your Mind

#16 Joose Keskitalo ja Kolmas maailmanpalo - On hyvä että olet surullinen
Olin jo päässyt täydelliseen joosekeskitalomaiseen fiilikseen. Hyräilin Koti-ikävän sanoja mielessäni. Tunsin liikutuksen nousevan. Etsin hetken aikaa albumin ruskeapahvista kantta hyllystäni ja pienen etsimisen jälkeen löysinkin sen. Avasin kotelon.
Joose Keskitalo ja Kolmas maailmanpalo 'On hyvä että olet surullinen' (Helmi Levyt 2011) by Stupido-Shop Record Store

#15 Zebra and Snake - Money in Heaven
Jossain vaiheessa tajusin, että tulevaisuus ei koskaan saavu luoksemme. Ei tule hologrammilähetyksiä, lentäviä moottoripyöriä tai kuvapuhelimia. Korvalappustereot olivat yleistä käyttötavaraa, mutta kelloon integroitua televisiota ei vain kuulunut. Aku Ankasta tuttu näkymättömyyssuihkekin osoittautui katkeraksi kusetukseksi.


#14 Wolf Gang - Dancing with the Devil
En tiedä, mihin muut Wolf Gangia vertaavat, mutta onhan tämä ihan silkkaa Queenia. Ja vielä hyvässä mielessä.
Wolf Gang - Dancing With The Devil by wolfgang

#13 Smith Westerns - All Die Young
Nyt ihan aidosti hei. Minkä takia kukaan ei ole kertonut minulle Smith Westernsistä? Onko bändi ollut joku yleinen diggailun kohde, josta ei ole höyrytty, kun kaikki sen kuitenkin tietää? Vai ovatko kaikki vain pimittäneet tiedon minulta, että Antti on ihan tyhmä, ei kerrota sille tästä bändistä, ei se kuitenkaan ymmärrä.
Smith Westerns - "All Die Young" by forcefieldpr

#12 The Rural Alberta Advantage - North Star
Joku on todennäköisesti saanut Amy Colesta itselleen joviaalin tyttöystävän tai vaimon. Luulen, että bändin jäsenet pelailevat keikkabussissaan seurapelejä ja syövät välipalaksi appelsiineja. He kantavat itse vahvistimensa lavalle silloinkin, kun heidän ei olisi pakko. Keikan jälkeen he menevät hyvillä mielin nukkumaan.
The Rural Alberta Advantage - North Star by The Wounded Jukebox

#11 Lapko - The Day I'm Gone
Horse and Crow on Lapkomaisen tuttu tykitys, mutta ainakin nykyiseen olotilaani ja musiikilliseen yleismakuuni The Day I’m Gone sopii huomattavasti paremmin. Sovituksellisesti siinä on paljon enemmän ilmaa, se on rauhallisempi kuin iso osa Lapkon biiseistä, mutta ei kuitenkaan ns. lässy.


#10 The Raveonettes - Forget That You're Young
Itse biisi on aika perusveto. Hmm. Hmmmmmmmmmmm. Vaihtelen mielipidettäni suosikkibändieni perusvedoista. (Muutin mielipidettäni.)
The Raveonettes - Forget That You're Young by Music Liberation

#9 Meke Menete - Lonely Sexy Death
Kappale sisältää kiljuntaa, joka ei ole alanvegamaista horrortykitystä, mutta joka tuo oman järkyttävän lisänsä teokseen.

LONELY SEXY DEATH

meke menete | Myspace Music Videos


#8 Joensuu 1685 - Lost Highway
Lähtösoundi + bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio, bassokuvio....ja lopulta soundillinen muutos ja/tai toinen sointu ja/tai uusi soitin ja/tai rytmiikan vaihdos. Aaaaaahhhh!
'Lost Highway' - Joensuu 1685 by KaikuStudios

#7 Glasvegas - Euphoria, Take My Hand
Hei, miks kukaan muu ei tunnu pitävän uusista Glasvegasin biiseistä? Onko tämä nyt sitten muka niin passée, ettei kelpaa? Ihme puuhaa. Eihän Euphoria, Take My Hand nyt mikään Daddy's Gone ole, mutta kelpo veto kumminkin. Olisivatko äänet kelloissa toiset, jos tämä olisi tuntemattoman bändin debyyttisinkku?


#6 Radiohead - Codex
Musiikillisesti levy ei muuttanut yhdenkään ihmisen mielipidettä bändistä. Pitäjät pitivät, vihaajat vihasivat, bändin arvostusta kritisoivat kritisoivat ja vanhan liiton perheenisät hymähtelivät puolityytyväisinä. (Olen muuttanut pariinkin otteeseen suosikkikappalettani Radioheadin uudelta levyltä. Nyt se on Codex.)
RADIOHEAD - 06 Codex by wilcow

#5 Yuck - Holing Out
Tuota noin...nämä mielihalut tai -haluttomuudet ovat jonkin verran ristiriidassa keskenään. Eihän kukaan voi nostalgisoida & romantisoida 90-lukua, haikailla hyvien kitarabändien perään ja kertoa kyllästyneensä retroiluun. Lienee pakko päivittää omaa asennemaailmaa.


#4 The Strokes - Under Cover of Darkness
Minua ei haittaa, vaikka Strokesista kasvaisi omassa mittakaavassaan AC/DC:n kaltainen samaa levyä uudestaan toistava rockbändi. Ainakaan niin kauan kuin joka albumilla on muutama tällainen biisi.


#3 Lykke Li - Love Out of Lust
Love Out of Lust sen sijaan upposi Antin herkkään sydämeen heti. Pidän siitä paljon. Ihan niinkin paljon, että odotan helmikuun 28. ilmestyvää Lykke Lin kakkosalbumia innolla. Jos kuulen biisin sanat niin kuin ne on kirjoitettu, ne ovat tosi hyvät.
Lykke Li - Love Out Of Lust by LykkeLi

#2 Indians - Magic Kids
Aika usein soundilähtöisessä indiemusiikissa melodiat jäävät turhan vähälle huomiolle. Vähän samalla tavalla kuin melodialähtöisessä musiikissa soundit jäävät turhan vähälle huomiolle. Tai soittotaitokeskeisessä musiikissa kaikki muu jää turhan vähälle huomiolle. Kun Magic Kidsin melodia potkaisi ensimmäistä kertaa sisään, iltapäivä muuttui heti valoisammaksi.


#1 Panda Bear - Last Night at the Jetty
Hiljaa hiljaa hiipien Panda Bearin Last Night at the Jetty ui tajuntaani. Ja jäi sinne, todennäköisesti myös jää sinne, pitkäksi aikaa. Jopa lopuksi aikaa.
Panda Bear - Last Night At The Jetty by bigasslens

2 kommenttia:

  1. Joose on kyl hyvä. Pidän varsinkin Luoja auta ja Kaupungit puristuvat pursitimissa albumeista. Joosehan on tehnyt yhteistyötä mm. Paavoharjun kanssa. Vaikken Paavoharjusta oikein osaa digaillakkaan on Musta katu yksi hienoimmista nykyiskelmistä: http://www.youtube.com/watch?v=yWjCyfkk9bY

    VastaaPoista
  2. Mulla on vähän kumma juttu Paavoharjun kanssa, eli en oo koskaan ryhtynyt kuuntelemaan sitä, vaikka Joose Keskitalosta pidän todella paljon. Tuon Mustan kadun perusteella pitääkin ryhtyä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...