-->

torstai 3. maaliskuuta 2011

Rubik - Solar Death March (In Octaves)

pic: Noora Isoeskeli

Eikös tämä nyt ala olla vähän liikaa? Siis tämä uusien biisien ja uskomattoman hienojen julkaisujen tulva. Rubikin Solar-albumi julkaistaan 23. maaliskuuta. Virallinen lehdistötiedote sanoo suurin piirtein näin:

Viime kesänä Rubik aloitti kolmannen albuminsa nauhoitukset Kulttuuritalon Alppisalissa. Lopputuloksena syntyneet, yhtyeen itsensä taltioimat yhdeksän eeppistä popkappaletta muodostavat Rubikin uran toistaiseksi eheimmän levykokonaisuuden. Vaikka Solar-albumin omalaatuinen soundi on lähtöisin Alvar Aallon suunnitteleman salin akustisesta avaruudesta, osan kunniasta ansaitsee myös levyn miksannut Ben H. Allen, jonka CV:stä löytyy Gnarls Barkleyn, Animal Collectiven ja Cut Copyn kaltaisia nimiä. Albumin tuotanto on yhtyeen itsensä käsialaa.

- Solar kuulostaa vuosisadan kuumimmalta kesältä Love Records -prisman läpi taitettuna. Pakenimme valoa Alppisalin kaikuisaan pimeyteen, jossa ei ole vuorokausirytmiä. Albumi risteyttää hehkuvan kirkkauden syvään, pimeään aineeseen, kommentoi yhtyeen kitaristi-vokalisti Artturi Taira.

Solar Death March on monipolvisempi esitys kuin Laws of Gravity. Melodisesti se on Rubikin uran hienoimpia biisejä. Erityisesti lopun stemmakuoro kuulostaa aika halvatun hyvältä.

Uuden Rubik-biisin voi ladata paristakin paikasta rekisteröitymistä vastaan, esimerkiksi Rubikin nettisivuilta tai täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...