-->

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Paleface - Palaneen käryä (album)


Palefacen viime vuonna ilmestynyt Helsinki - Shangri-La aloitti pienehkön pyörityksen Karri Miettisen ympärillä.

Albumi myi kultaa alle kuukaudessa. Se sai Etno-Emman ja se valittiin Soundin vuoden kotimaiseksi albumiksi. Funky Awardsissa Paleface voitti vuoden artisti, vuoden albumi ja vuoden biisi -kategoriat. Levy sai Vasemmistolainen kulttuuriteko -palkinnon ja Paleface kutsuttiin itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Helsinki – Shangri-La on myös ehdolla vuoden Pohjoismaiseksi levyksi. Nordic Music Prizen saaja selviää ylihuomenna perjantaina.

Tänään (16. helmikuuta) ilmestyvä Palaneen käryä ei ole varsinainen remix-levy. Ainakaan levyllä mukana olijat eivät halua sitä sellaiseksi kutsua. Helsinki – Shangri-Lan biisejä ei ole miksattu uudelleen, ne on tehty uudelleen.

Paleface - Talonomistaja (DJ Svengali Baltik Bass Remix) by Boom Shakalaka

Albumin tekijälistalla on peräti 65 ihmistä. Uudelleentulkintoja ovat olleet työstämässä muun muassa Uusi Fantasia, Asa ja Slowhill. Tiettävästi Palaneen käryä on ensimmäinen suomalainen yhden levyn uudelleentulkinnoista koostuva albumi.

Jotenkin on sellainen olo, että remake-artistit ovat päättäneet pistää parastaan uusien versioiden kanssa. Ehkä alkuperäisten biisien loistavuuden takia, ehkä siksi, että he ovat tietäneet tästä levystä tulevan aika saaaatanan kova.

Albumilla on pari kokonaan uuttakin kappaletta, joista Kiwan työstämä Karavaani kulkee on yksi.

Paleface - Karavaani Kulkee [Kiwa Remix] preview by Kiwa

Väänäsen Komitean uudelleentulkinta Helsinki - Shangri-Lasta oli ensimmäinen kuulemani näyte levyltä. Jo sen railakkaasti humppaava meno & meininki antoi syyn hankkia levyn. Nyt syitä näyttäisi olevan noin neljätoista lisää.

This is a record you must own.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...