-->

maanantai 7. helmikuuta 2011

School Knights - Fuck the Beach


Tampereella on monta uimarantaa. Kun olin nuori, vietimme aikaamme pääosin Tohlopissa, Raholassa tai Pyynikillä. Jos halusimme uida, menimme Tohloppiin. Jos halusimme harrastaa muita nuoruuteen kuuluvia aktiviteetteja, menimme Raholaan tai Pyynikille, vähän tilanteesta ja rannan käyttötarpeesta riippuen.

Tohlopissa on monta uintimahdollisuutta, mutta kaksi varteenotettavaa rantaa. Toinen tunnetaan (tai ainakin ennen vanhaan tunnettiin) liukumäkirantana. Toista ei taideta tuntea millään mainittavalla nimellä, mutta se on vähän liukumäkirantaa isompi ja enemmän perheiden suosiossa. Meaning, liukumäkirannan laituri oli osin palanut nuotioiden takia ja juuri sillä rannalla saatettiin useammin juoda kaljaa, Gin Lemonia, Liebfraumilchiä tms. Isommalla rannalla harrastettiin simpukoiden sukellusta, uintikisoja ja muita nuoruuteen sopivaisia pullisteluja.

Joskus kesäöisin saatoimme uida tai soutaa järven keskellä olleeseen pieneen saareen paistamaan makkaraa. Veneellä pääsi saareen kätevämmin, mutta laittomammin, koska silloin piti lainata jonkun toisen paattia. Omaa kun ei ollut.

Lisäksi Tohlopissa on kolmas ranta, mutta muistaakseni en ole käynyt siellä koskaan, ainakaan mitään järkevää tekemässä.

Kuvitteellisesta Tampere Party Beach -tittelistä kisattaessa Tohloppi ei kuitenkaan missään mielessä vetänyt vertoja Raholan tai Pyynikin rannoille, jonne saattoi kerääntyä parhaassa tapauksessa satoja nuoria laittomuuksia harrastamaan. Rosendahlin (=Pyynikin) ranta oli ykköspaikka koulujen päättymisen aikaan, mutta 90-luvun vaihteessa Rahola saattoi olla tupaten täynnä silloinkin, kun mitään varsinaista juhlapäivää ei vietetty.

Rahola oli jossain vaiheessa niin suosittu, että sinne virtasi nuorisoa myös kauempaa. Puhutaan siis aidosti sadoista nuorista, ei kymmenistä. Muualta tulleet tunnisti siitä, että he juoksivat pakoon poliisia. Alueella asuva vakkariporukka oli jo tottunut poliisin vierailuihin ja tiesi miten tilanteessa piti toimia (juotavat piiloon & play it cool).

Eräänä vappuna vedin Raholassa tujakat kossuöverit, mistä seurasi runsaasti erinäisiä negatiivisia seurauksia. Minun piti kertoa niistä nyt, mutta postaus alkaa olla tarpeeksi pitkä jo tällaisenaan.

Palaan nuoruuteni rantamuistoihin sitten, kun joku yhtye julkaisee seuraavan rempsakan ranta-aiheisen rallin.

3 kommenttia:

  1. Tahmelan ranta unohtui!

    Hieno biisi: kovinkaan monesta sanasta en saanut selvää, mutta hyvä oli meininki :D

    VastaaPoista
  2. Joo siis Tampereella on/oli varmaan muitakin huippurantoja, mutta nämä olivat ne, joilla itse aikaani vietin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...