-->

perjantai 11. helmikuuta 2011

Dum Dum Girls - There Is a Light That Never Goes Out (The Smiths cover)


Onko maailmassa sellaisia lauluja, joista ei saa tehdä omaa versiota? Ja jos on, onko The Smithsin There Is a Light That Never Goes Out sellainen? Ja jos ei ole, mikä on? Love Will Tear Us Apart? Just Like Heaven? I Wanna Be Adored?

Vetääkö Dum Dum Girls nyt kevyesti puoli viiteen, vai onko tässä hienosti rymistelevä tulkinta Morrisseyn ja Marrin upeimmasta hetkestä? Tuoko Dum Dum Girls jotain lisää lauluun, vai viekö yhtye siltä kunnian? Vieko bändi itseltään kunnian?

Mikä tämän version tarkoitus on? Onko Dum Dum Girlsin sisällä kytenyt pakottava tarve tuoda omia tuntemuksiaan esille, mutta itse kirjoitetut sanat ja sävelet eivät ole siihen riittäneet? Vai haluaako bändi vain myydä uutta eepeetään ja/tai nousta keskusteluihin? Onko idea ollut bändin oma?

Näitä asioita olen tässä ajatellut noin vuorokauden ajan.

  Dum Dum Girls - There Is A Light That Never Goes Out

6 kommenttia:

 1. NÄPIT IRTI!!!!!!!!¡¡¡¡!!!!¡¡¡¡!!!!

  VastaaPoista
 2. Samanlaisia ajatuksia. Miksi ihmeessä?

  Schneider TM vei kappaleen toiseen suuntaan ja suurelta osin onnistuneesti: http://www.youtube.com/watch?v=Y4UMpEHa_Ns

  VastaaPoista
 3. Kyllä kaikesta saa tehdä oman version. Coverilla saa helposti varastettua huomion hetkeksi (markkinointiteko) ja niiden Return of Investment on sopiva nähtyyn vaivaan nähden.

  VastaaPoista
 4. Aah, on tää vaan niin hyvä biisi, että ei tästä oikeastaan voi tehdä huonoa versiota. Tavallaanhan voidaan sanoa, että Morrisseykin soittaa tätä nykyään keikoillaan coverina?

  Parhaimmillaan coverit paljastaa jonkin uuden puolen siitä bändistä, joka coverin tekee. Esim. Gorillazin XX-cover oli cool, koska kovin usein "vanhemmat" bändit ei coveroi uudempia.

  En tunne yhtään Dum Dum Girlsiä, joten tässä tapauksessa en osaa sanoa, tuoko There Is A Light... mitään uutta niihin.

  VastaaPoista
 5. Oon oikeasti tosi kahden vaiheilla tämän asian kanssa. Mun mielestä Dum Dum Girls tekee periaatteessa ihan kelpo työtä tässä, mutta se ei vain aina riitä. Vähän niin kuin PMMP, jonka versio Noitalinna Huraan Pikkuveljestä on hyvä, mutta itselleni se on pilannut ison osan alkuperäisen vetovoimasta.

  Livenähän voi vedellä melkein mitä tahansa, kunhan ei raiskaa alkuperäistä [via Take That on Nirvana]. Studioversioita kun lähdetään tekemään, niin ollaankin jo paljon heikomman jään päällä.

  VastaaPoista
 6. Dum Dum Girlsin cover on loistava. Näinhän tämä täytyy tehdä. Smithsin hieno biisi saa uuden ulottuvuuden tässä. Itse asiassa näen tyttöjen keikan varmaan ensi viikolla Berliinissä. Odotan innolla.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...